01_ALPC_quer-kl
08 maart 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

In de zomer/herfst van 2021 werd in Innsbruck de nieuwe alpiene thriller "Grenzgänger - Mord in den Alpen" opgenomen. Het team van de blog had de gelegenheid om met de hoofdrolspeler en de regisseur te spreken en ik mag de nieuwe serie hier alvast presenteren.

Trouwens, aan het eind van dit artikel kun je kaartjes winnen voor de première in Innsbruck!

Waar gaat het over?

In de nieuwe serie kunnen we ons verheugen op fantastische locaties in Innsbruck en een aangrijpend verhaal. Tom Falk, gespeeld door Jochen Matschke, is de hoofdinspecteur van een speciale eenheid van de politie van Innsbruck. Hij heeft het tot zijn missie gemaakt om de zogenaamde "Kruisboogmoordenaar" te vinden en de dood van zijn geliefde Paula te wreken... Zijn halsbrekende aanpak schendt niet alleen elk politieprotocol, het brengt ook zijn eigen leven in gevaar - en zijn broer Sebastian (gespeeld door Peter Fieseler) in wanhoop. Want ook hij, als hoofd van de speciale eenheid, is op zoek naar de seriemoordenaar.

Wanneer Tom tijdens een undercoveroperatie in het drugsmilieu verneemt dat zijn collega's tegelijk op het spoor van de dader zijn, aarzelt hij niet lang en stort hij zich, ongeacht de verliezen, in de lopende politieoperatie. De situatie op de berg escaleert en de moordenaar lijkt te sterven. Maar dan zet een nieuw spoor de zaak in een ander licht..

Jochen Matschke in Innsbruck

JOCHEN, HOE WAS HET VOOR JE OM VOOR DE CAMERA TE STAAN IN INNSBRUCK?

Ik moet eerlijk zijn, ik heb nog niet zo veel van Innsbruck gezien... maar wat ik gezien heb, vind ik geweldig. Ik heb veel tijd doorgebracht op de Hafelekar! Ik ben nog nooit zo hoog geweest, want ik ben niet zo'n wandelaar of klimmer. En ik heb een keer in de oude stad gegeten en ik vind het echt leuk! Ik hoop dat we blijven schieten zodat ik wat meer van Innsbruck kan zien.

WAS DIT JE EERSTE KEER IN INNSBRUCK EN HEB JE DE STAD BETER LEREN KENNEN OP DE VRIJE DAGEN VAN HET FILMEN?

Dit is mijn eerste keer in Innsbruck, ik was hier pas twee weken voor de opnames om te oefenen met klimmen.

Op mijn laatste vrije dag was ik op de Hafelekar... de trailer voor TV aan het opnemen. Als zaterdag en zondag vrij zijn, ga ik meestal naar huis in München om de was te doen.

HOE IS HET VOOR JOU ALS STADSKIND OM IN DE BERGEN TE ZIJN? WAT DOEN DE BERGEN MET JE?

Ik vind dat sommige uitzichten op de Hafelekar of vanaf het middenstation eruit zien alsof ze niet echt zijn. Het is zo extreem dat ik soms niet kan geloven dat het geen fotobehang is. Het is gewoon dat soms de zee en het strand ontbreken

RALPH POLINSKI IN GESPREK

Voor mij is de regio Innsbruck ideaal voor een misdaadroman vol actie, omdat ze zo gevarieerd is. Omdat je kunt spelen met de twee kanten van de medaille: de schoonheid van de bergen zowel als het gevaar, de schoonheid van de stad, het pittoreske zowel als de duisternis van de stad. Het is eigenlijk een ideale speelplaats voor ons.

WAREN ER MOEILIJKHEDEN TIJDENS HET FILMEN? HET WEER IN DE BERGEN, BIJVOORBEELD?

We hadden echt geluk met onze timing. We zijn de eerste twee weken meteen naar de bergen gegaan, omdat we gewaarschuwd waren dat het moeilijk zou worden met de eerste sneeuw. Na onze eerste opnamedag in het hooggebergte, begon het te sneeuwen. Het was relatief glad in de bergen, ging goed.

IS DIT JE EERSTE KEER IN INNSBRUCK?

Het is mijn eerste keer in Innsbruck, ik ben echt opgewonden, niet alleen als filmmaker, maar ook voor mij als privé-persoon, het is een geweldige ervaring om de verschillende kanten van Innsbruck te leren kennen. Niet alleen het schilderachtige, oude Innsbruck, maar ook het moderne Innsbruck en natuurlijk het landschap. De natuur eromheen is natuurlijk fascinerend voor iemand die niet uit het Alpengebied komt. Steeds weer opnieuw.

GA JE NOG EENS NAAR INNSBRUCK?

Zeker weten.

Het volledige interview is nu online beschikbaar op het YouTube-kanaal van Innsbruck Tourism. Kijk maar eens!

Achter de schermen

Win kaartjes voor de première!

Bent u nieuwsgierig naar de andere locaties in Innsbruck waar de filmploeg op locatie was? Doe dan mee aan de wedstrijd op onze Facebook-pagina! Vanaf 14 maart geven we 5 x 2 kaartjes weg voor de première in Innsbruck op 25 maart 2022

Binnenkort kunt u hier op de blog meer te weten komen over de geweldige coulissen die u tijdens een bezoek aan Innsbruck gemakkelijk kunt bereiken! Blijf op de hoogte

Soortgelijke artikelen