Susi und Herrmann Christoph_Faszination Glas
05 mei 2023
Originele taal van het artikel: Italiano Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Als u een excursie naar het Inntal ten westen van Innsbruck plant, kunt u uw dag verlengen met een bezoek aan de tentoonstelling „Telfsart“ op Villa Schindler in Telfs. Telfs is een klein stadje op ongeveer 30 kilometer van Innsbruck, zeer snel bereikbaar via de snelweg en dicht bij het Mieminger Plateaudie wandelingen en prachtige uitzichten biedt.

Het tonen van de kunstenaars die in Telfs actief zijn

De groepstentoonstelling „Telfsart“, die 36 beeldende kunstenaars uit deze Tiroolse stad samenbrengt, loopt tot 5 augustus 2023. Curatoren Christine Gamper en Sandra Marsoun-Kaindl vroegen de uitgenodigde kunstenaars om een werk dat representatief is voor hun werk, zonder beperkingen op te leggen wat betreft techniek of thema. Het resultaat is een zeer heterogene tentoonstelling in termen van veelheid van materialen en technieken, thema's en poëtica, met als doel de verscheidenheid en rijkdom van de lokale artistieke activiteit te belichten.
Als onderdeel van de tentoonstelling „Telfsart“ is er ook een programma met evenementen zoals gesprekken met de kunstenaars, rondleidingen door de curatoren (in het Duits) en meer.

Locatie: Villa Schindler

De ruimte waar de tentoonstelling plaatsvindt, verdient zeker enige woorden vanwege haar historische rol. In de 19e eeuw werd de stad Telfs een industrieel centrum met verschillende textielfabrieken, die arbeiders aantrokken, ook uit het buitenland. Vandaag zijn er geen actieve textielfabrieken meer, maar er blijven sporen over, zowel in de architectuur van de stad als in het historisch geheugen. Villa Schindler is genoemd naar een van de textielondernemersfamilies van Telfs, die besloot een deel van het familiehuis aan de gemeente na te laten om er culturele evenementen, tentoonstellingen en concerten te organiseren.

Nuttige informatie

Telfsart
open tot 5 augustus 2023

Werken van:
Urban Sterzinger – Patricia del Mar – Bernhard Witsch – Stefan Rosentreter – Claudia Schwamm – Hans Peter Ladstätter – Laura Manfredi – Susi und Hermann Christoph – Axel Christoph – Hans Gapp – Wilhelm Kolar – Brigitte Draxler – Claudia Jäger – Bernhard Dietl – Florian Pöschl – Sabine Winkler – Ulrike Stubenböck – Raimund Wulz – Ewald Hinteregger – Martin Trigler – Ludwig Blasy – Hannah Philomena Scheiber – Sarah Berndlbauer – Sabine Daum – Georg Tilzer – Jakob Auer – Constanze Egger-Klee – Julia Großberger – Veronika Rieder – Andrea Burgstaller – Doris Rattacher – Fredi Zorzi – Dora Iliova – Friedrich Plattner – Richard Rogina – Martin Londer – Sepp Schwarz – Josef Schöpf – Andreas Einberger – Martin Gundolf – Heinrich Tilly – Walter Pichler

Waar
Villa Schindler
Obermarkstraße 45, 6410 Telfs
Afrit snelweg Telfs West

Openingstijden
woensdag van 14 tot 17 uur
donderdag van 18 tot 21 uur
zaterdag van 13 tot 17 uur

Tentoonstellingsprogramma

Gratis toegang

Afbeelding kop: © MG Telfs

Soortgelijke artikelen