DSC_1414-ps
06 november 2020
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Om te kunnen genieten van de Tiroolse bergen in al hun schoonheid, deel ik mijn ervaringen met u in de volgende blog. Ik en mijn hond Marley houden van wandelen in de bergen en het verkennen van de natuur. Eerst en vooral speelt de planning van de reis een zeer belangrijke rol. De perfecte tour moet worden afgestemd op de hond en zijn baasje.

MIJN ERVARINGEN MET EEN HOND OP DE BERG

Het is belangrijk om waterbronnen te zoeken die uw huisdier verkoeling bieden. Als er niet genoeg waterbronnen beschikbaar zijn, moet u waterreserves voor uw hond bij u hebben. De tijd van de dag en het seizoen zijn ook belangrijk. Je moet de middaghitte ten koste van alles vermijden. Afhankelijk van het ras kan de hond meer of minder zonlicht verdragen. Het is ook belangrijk om de tocht afhankelijk te maken van de conditie van jullie beiden. Als uw hond weinig uithoudingsvermogen heeft, bouw het dan langzaam op en verhoog het gestaag in kleine stapjes.

Als hondeneigenaar is het uw verantwoordelijkheid om te weten wanneer uw hond zijn grenzen bereikt. Neem regelmatig pauzes in de schaduw en neem voldoende vocht en voedsel mee. Als het nodig is om uw hond af te koelen met water, begin dan met de poten nat te maken en werk dan langzaam naar boven toe. Een stortvloed van koud water van bovenaf op de hond gieten kan enorme gevolgen hebben voor de bloedsomloop van de hond.

Natuurlijk speelt ook de leeftijd van uw hond een grote rol. Uw viervoeter moet volgroeid zijn voor een langere wandeling. Oudere honden daarentegen hebben meestal niet meer de energie voor langere bergtochten. In dat geval kunt u een groot deel van de tocht overbruggen door bijvoorbeeld de bergtrein te nemen. Opgelet: Een muilkorf is verplicht voor alle honden op bergtrajecten, ongeacht of ze groot of klein zijn. De viervoetige vrienden zijn hier meestal niet zo enthousiast over. U kunt dit echter van tevoren thuis oefenen.

Ook de grootte van de hond mag niet worden onderschat bij het plannen van de tocht. Voor een grote hond kan zich een uitdaging voordoen die voor een kleine hond niet bestaat, of omgekeerd. U moet van tevoren bedenken hoe uw hond de laatste paar keer op grazende dieren heeft gereageerd. Als uw hond en het grazende dier beiden onrustig waren en onder stress stonden, raad ik u aan het graasgebied met de bergspoorweg te omzeilen of een wandelpad te kiezen waar u geen grazende dieren zult tegenkomen. Bovendien moet u zich bij de omgang met grazende dieren houden aan de gedragsregels van de Tiroolse Landbouwkamer.

MIJN TOUR TIP VOOR JOU EN JE BESTE VRIEND

Mijn tourtip voor u is de Birgitzköpfel boven de Birgitzeralm. Ik heb deze wandeling voor jullie uitgekozen omdat er voldoende water en schaduw te vinden is. De tocht begint op de parkeerplaats Birgitzeralm (bij Adelshof). Van daaruit leidt een bosweg door het bos, dat voldoende schaduw biedt op warme zomerdagen. Na ongeveer een half uur bereikt u de Birgitzeralm op 1.808 meter boven zeeniveau.

De alpenweide is open in de winter en de zomer en biedt een prachtig bergpanorama. Op de middelzware wandeling kruisen 's zomers ook grazende dieren uw pad, dat indien nodig gemakkelijk kan worden vermeden. De Birgitzeralm is een populaire wandelbestemming voor jong en oud. Prachtige panoramische locatie met een geweldig uitzicht in de Inn Vallei. Vanaf de alp volgt u de borden naar de Birgitzköpfel op 1.982 meter boven de zeespiegel. Met de Kalkkögeln in zicht gaat het nog ongeveer 40 minuten verder naar de bergtop. Eenmaal op de top kunt u genieten van de tijd in de ongerepte natuur en uw ziel laten bungelen met een uniek uitzicht op Innsbruck.

Alle beelden: © Markus Mair

Soortgelijke artikelen