3508_3508_72_2018_499_1516351230
Kristina Erhard
02 maart 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Je gezicht brandt al in de zon terwijl je voeten nog tot je enkels in het slijk staan - ja, dat is lente in Tirol! Voor velen is dit eigenlijk de beste tijd van het skiseizoen, wanneer we onze dikke ski-jassen kunnen verruilen voor truien en zonnebrillen. Perfecte timing voor de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck. Met deze pas krijg je niet alleen alle zonuren in 13 skibestemmingen. 22 bezienswaardigheden en attracties openen hun deuren voor je met deze pas. Wil je meer inspiratie? Wij hebben tien insidertips voor je volgende zonnige trip in de SKI-plus-CITY regio.

1. De mooiste zonneterrassen in Innsbruck

Laten we beginnen in de stad. Het bijzondere aan Innsbruck is natuurlijk de ligging. Overal waar je kijkt, torenen de indrukwekkende bergtoppen boven de daken uit. Het addertje onder het gras: zelfs op mooie dagen is het hier moeilijk om direct zonlicht te krijgen. De Marktbar am Inn is niet alleen "fris, brutaal en regionaal", maar ook perfect gelegen. Tussen de oude stad en de Inn kun je bijna de hele dag de zon op je laten schijnen met hapjes en drankjes. In de 360° gaat het er wat relaxter aan toe: met zachte elektronische klanken en sprankelende cocktails ligt de stad letterlijk aan je voeten. De 360° is een volledig glazen rotonde op de bovenste verdieping van de Rathaus Galerien. Van daaruit heb je niet alleen een geweldig uitzicht over de stad, maar kun je ook zien hoe de lente langzaam de berghellingen overneemt.

2. Baden in de steengroevevijver

Eigenlijk zie je dit soort plaatjes alleen in het hoge noorden, maar zelfs in Innsbruck zijn er een paar geharde mensen die bij de eerste zonnestralen in de groevevijver springen. In de wintermaanden is het gebied vrij toegankelijk en biedt het niet alleen ijswater, maar ook een behoorlijk coole speeltuin voor kleine en grote kinderen. Te veel actie? Trakteer uzelf dan op een paar zonnestralen, heerlijk eten en koele drankjes bij de Deck 47 direct aan de oever van het meer.

3. Wow effect bij de Tirol Panorama

Direct aan de voet van de markante Bergisel-schans ligt de Tirol Panorama mit dem Kaiserjägermuseum. Hier wacht u een indrukwekkend panorama, zowel buiten als binnen: Het reusachtige ronde schilderij toont op meer dan 1.000 vierkante meter scherm de derde slag bij de Bergisel in 1809. Ook de Tiroolse cultuurgeschiedenis wordt op verschillende niveaus op moderne wijze gepresenteerd. De toegang tot de bezienswaardigheden in de Bergisel is gratis met de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck. Plan hier iets meer tijd voor uw excursie, want bij goed weer mag u de 2,2 kilometer lange rondwandeling niet missen.

4. Dansend boven de wolken

Op de Nordkette direct naast het station Seegrube verwelkomen we de lente met dans. De Cloud 9 is niet alleen het hoogste zonneterras van Innsbruck, maar verandert af en toe ook in de hoogste dansvloer. Een drankje in je hand, goed geluid in je oor en een verwarmend licht in je gezicht - wij voelen ons zo veel dichter bij de zon. Overigens is ook de zonsondergang vanaf hier een absolute aanrader. De SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck maakt het mogelijk.

5. „Gemma figln?“

Een ander lentehoogtepunt op de Nordkette is de Figln - kort voor "Firngleiten". Hier race je met korte, ski-achtige boards door de zachte maïssneeuw of firn. Alles wat je nodig hebt zijn enkelhoge wandelschoenen, de Figl en waterdichte kleding. Vallen maakt op de een of andere manier deel uit van deze sport. En wie heeft het uitgevonden? De inwoners van Innsbruck. Om precies te zijn, bergliefhebber Emo Johann Heinrich, die in het midden van de 20e eeuw zelfs de Figl patenteerde.

6. Zonnegroet bij de Patscherkofel

Tegenover Nordkette ligt de tweede lokale berg van Innsbruck, de Patscherkofel. In het voorjaar komen hier op vrijdag en zondag echte zonaanbidders bijeen voor Winterberg Yoga. Voor het panoramaraam met uitzicht op de bergen krijgt de zonnegroet meteen een intensere betekenis - graag aanmelden bij Moni (per Whatsapp of SMS naar +43 699 180 13000 of per e-mail naar moni@soulinmotion.at). De SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck is een ticket voor de beklimming en afdaling.

7. Sunset Sessions bij de Kofel

En omdat we hier in het voorjaar maar geen genoeg kunnen krijgen van de zon, gaat de Patscherkofelbahn vanaf eind februari elke donderdag tot 18.00 uur skiën. Op de top van de "Kofel " het laatste biertje drinken en dan onder een knalroze hemel het dal in glijden - leuk.

8. Stubai in plaats van Dubai

De Stubai Zoo is geen wildpark, maar wild wordt het hier toch. Op 1 april trapt het snowpark op de Stubaier gletsjer de Spring Sessions af en biedt het de perfecte set-up en coole events voor elk freestyle-niveau. En zelfs kijken is de moeite waard, want de XL-Pro Line trekt elk jaar de who's who van de scene aan. Misschien zie je zelfs wel een of twee gouden medaillewinnaars. Gelukkig behoren de skigebieden in het Stubaital ook tot de 13 bestemmingen van de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck.

9. Familiebedrijf met uitzicht

De Fronebenalm in het skigebied bewijst dat heerlijk weer, een een-panorama en verdomd goed eten gewoon bij elkaar horen Schlick 2000. Wie hier rond lunchtijd stopt, loopt het risico tot de avond te verzanden. Geen zorgen, u hoeft vanaf hier geen lift te nemen. De alm ligt direct aan de dalhelling en krijgt het laatste beetje zon dat Schlick te bieden heeft.

10. Uitgevlogen

Last but not least willen we u „die Lizum“ niet onthouden. Het deelt een bergkam met Schlick 2000, die soms freeriders aantrekt om zich in de steile poederkloof te storten. In het voorjaar daarentegen lokken kleurrijke evenementen zoals de "Ugly Skiing Day" of "Cash for Tricks" bezoekers naar Axamer Lizum. Bij mooi weer moet u zeker een plaatsje op de Dohlennest een plaatsje bemachtigen. Dan steekt de "ruigste hut van Lizum" zijn eigen barbecue aan - etenstijd!

Soortgelijke artikelen