DSC09469tvb
06 oktober 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De herfst in Innsbruck is prachtig. De nabije natuur schittert in de mooiste warme kleuren en nodigt uit om je erin onder te dompelen - voor mij als fotograaf ook een heel bijzondere tijd vol motieven. In deze blog laat ik je de mooiste tochten zien waarvoor je zeker je camera of in ieder geval je smartphone moet meenemen.

Veel van de tours zijn ook perfect te bereiken met het openbaar vervoer.

Het kleine bergmeer

Boven Grinzens en de Sendervallei ligt een klein maar zeer fotogeniek bergmeer. Het waterpeil varieert elk jaar, maar in de herfst vind ik deze prachtige plek bijzonder aantrekkelijk.

De korte maar zeer schilderachtige wandeling brengt ons naar de Salfeinser See.

Het startpunt is het dorp Grinzens. Je kunt het heel gemakkelijk bereiken met de postbus vanuit Innsbruck. De bus rijdt elke 15 minuten.

Vanuit Grinzens neem je het pad in de richting van de Kemater Alm in het Senderstal. Halverwege de route kom je langs een parkeerplaats (je kunt hier ook naartoe rijden en tol betalen). Vanaf de parkeerplaats steek je de beek over en neem je het bospad, dat goed staat aangegeven, naar de Salfeinser Alm. Vanaf hier gaat de klim naar het meer via een pad.

Het bijzondere aan de Salfeinser See is dat je de prachtige Kalkkögel als achtergrond hebt. Deze worden adembenemend weerspiegeld in het kleine bergmeer als er geen wind staat. Een plek om prachtige foto's te maken of gewoon om te ontspannen.

Als je een grotere tocht wilt maken, raad ik je het pad naar de Kemater Alm aan met een klim naar de Schaflegerkogel. Vanaf daar loop je over de bergkam en drie andere toppen naar de Salfeinser See.

Herfst in de Axamer Lizum

Axamer Lizum ligt niet ver van Innsbruck. Het is in korte tijd gemakkelijk bereikbaar met de auto. Ik geniet vooral van wandelen in de Lizum in de herfst. Het doel van deze tocht zijn drie toppen, en op één daarvan zullen we de ondergaande herfstzon ervaren.

Vanaf de parkeerplaats van de Axamer Lizum gaan we via de Schafalm en de Sunnalm omhoog naar de Hoadl. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Kalkkögel.

Vanuit Hoadl gaan we naar onze bestemming voor zonsondergang, de top van Pleisen. Het prachtige korte pad over de bergkam presenteert zich in prachtige herfstkleuren. Aangekomen op de top van Pleisen met zijn prachtige kruis, is het heerlijk om te ontspannen en te wachten op de zonsondergang.

Na de zonsondergang is het niet ver en gemakkelijk om door te gaan naar de top van de Axamer Kögele. Deze is zo dichtbij dat je ook daar de geweldige sfeer kunt opsnuiven of fotograferen. Vanaf de Axamer Kögele neem je vervolgens het pad richting de Schafalm en het dal. Zorg ervoor dat je een hoofdlamp bij je hebt, want kort voordat je het dal bereikt, kom je in het donker terecht.

Brandende lariksen

Als de lariksen "in brand" staan, moet je zeker een kijkje nemen op het Mieminger Plateau. De grote larikspopulatie daar zorgt ervoor dat de hele regio in de late herfst vurig rood kleurt. De vele wandelingen over de velden en door de lariksbossen bieden talloze mogelijkheden voor prachtige foto's. Laat foto's spreken en een video die ik heb gemaakt.

Het plateau is elk uur bereikbaar met de postbus vanuit Innsbruck.

Zwitsers stenen dennenpad

De Zirbenweg tussen de Glungezer en de Patscherkofel is waarschijnlijk een van de mooiste wandelroutes in Oostenrijk. Hij is lang, maar niet echt inspannend, omdat je nauwelijks hoogte wint. Naast de alpenroosbloesem is vooral de herfst een aanrader voor een wandeling. Ik combineer de tocht meestal met een zonsondergang op een van de toppen boven het pad. Vanuit Innsbruck is de Patscherkofelbahn goed verbonden met de J-lijn. Je kunt met de postbus naar het dalstation van de Glungezer in Tulfes.

Het vertrekpunt is een van de twee bergstations van de Glungezer of Patscherkofel kabelbanen. Er is een combinatieticket voor een Zirbenwegwandeling.

De route is ongeveer zeven kilometer lang. De toppen Viggarspitze en Neunerspitze zijn bijzonder mooi. De beste plekken om te stoppen voor een hapje eten zijn de Tulfein-Alm op de Glungezer, Boscheben of de Patscher Alm op de Patscherkofel. Houd er rekening mee dat je voor een zonsondergangstocht een hoofdlamp nodig hebt voor de terugweg en dat je dit op een donderdag doet: op donderdag is de Patscherkofelkabelbaan tijdens de avondtochten tot 23.00 uur in bedrijf.

Ehnbachklamm en Zirler Mähder

De Ehnbachklamm in Zirl is prachtig. Door het hoge aandeel loofbomen in de kloof is het ook ideaal voor een mooie wandeling in de herfst. Nadat je de prachtige kloof bent overgestoken, wachten in de herfst de adembenemende Zirlse weiden vol brandende lariksen op je.

De beste manier om in Zirl te komen is met de postbus.

De ingang van de kloof is goed aangegeven. Nadat je de kloof bent overgestoken, volg je het pad in de richting van de Neue Magdeburger Hütte naar de Zirler Mähder.

De tocht is ook gemakkelijk te bereiken met de S-Bahn naar Hochzirl en van daaruit wandel je naar de Zirler Mähdern en steek je de kloof over naar beneden naar Zirl.

Een gedetailleerde beschrijving van de tocht vind je in mijn andere blog.

Ik hoop dat het mooi weer is en wens jullie het beste licht op jullie herfstfototochten door onze mooie hoofdstad.

Alle foto's: © Danijel Jovanovic Photography - www.djphotography.at
Instagram: @danijeljovanovicphotography
Facebook: Danijel Jovanovic Fotografie

Soortgelijke artikelen