IMG_20210509_160734-01
14 mei 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

"Groot geluk ligt in de kleine dingen." Er zit zoveel waarheid in dit weliswaar wat kitscherige gezegde. Iedereen die kinderen heeft weet hoe goed zij zich kunnen bezighouden met heel kleine, in onze ogen banale dingen: Een stok wordt een zwaard, een doos een piratenschip en een eenvoudig steentje een schat. Ik ben ook een grote fan van bioscopen, zwembaden, avonturenparken en dergelijke. Maar soms volstaat een uitstapje naar een mooie plek in de natuur of een leuke speeltuin. In het volgende laat ik je kennismaken met drie prachtige natuurspeelplaatsen.

NATUURSPEELPLAATS WATERVAL SILZ

Wat heeft een magische aantrekkingskracht op kinderen? Dat klopt: water. Als er in een speeltuin een fontein of iets dergelijks staat, is dat beslist het hoogtepunt waar alle kinderen zich omheen verzamelen. De"Naturspielplatz Wasserfall Silz" heeft geen fontein. Maar het heeft wel een hele waterval.

Je kunt je voorstellen hoe opgewonden mijn jongens waren. Gewapend met hun schoppen en harken sjokten ze in rubberlaarzen door de beekbedding en bouwden dammen. Bijna onnodig te zeggen dat ze elkaars dammen braken en het eindigde in een middelmatig drama. Mijn jongens, zoals waarschijnlijk veel kinderen van deze leeftijd, zijn beïnvloed door de boeken en de serie "Brandweerman Sam". Net als hun idool, hebben ze altijd dienst. Er moet altijd iemand gered worden. En de Silz waterval is een prachtige plek om "missies" te beginnen. Dat betekent: Mama klimt op een rots, raakt in grote problemen, belt de hulpdiensten en moet gered worden. Geloof me, je kunt dit spel heel lang en heel vaak spelen.

Kinderen hebben een grenzeloze fantasie, die ze heerlijk kunnen uitleven op plaatsen als de "Naturspielplatz Wasserfall Silz". Er zijn geen speeltoestellen behalve een glijbaan. Maar er zijn ligstoelen, tafels en banken, perfect voor een picknick of een ontspannende middag in de zomer.

STRANDGEVOEL IN STAMS

Laten we het over water hebben. Momenteel mijn absolute favoriete plek: de"Stams Waterfall Natural Playground". De baai - een oase met fijn zand en kiezels - heeft iets bijna Caribisch. Het kan de Caribische temperaturen niet bijhouden, maar het ziet er zeker goed uit! Zelfs de weg erheen is een belevenis. Niet ver, maar des te spectaculairder: over een Hangbrug kom je van de ene oever van de Inn naar de andere en dan ben je er bijna.

Je kunt niet verdwalen, het beste is om gewoon de geur van gegrilde worsten te volgen. Veel mensen barbecueën hier graag. Als je niet bij het krieken van de dag begint, is de kans groot dat je niet alleen bent, vooral in het weekend. Maar dat maakt niet uit, integendeel. Toen we daar een keer spontaan en onvoorbereid waren en natuurlijk niets te eten hadden, deelden ze meteen met ons. In dit geval geldt het gezegde "hoe meer, hoe beter!" Bovendien is de baai ruim en biedt voldoende ruimte voor iedereen.

Wie bij de term "natuurlijke speeltuin" aan houten speeltoestellen denkt, vergist zich. Zoiets is hier niet. Maar je kunt nog steeds uitstekend spelen, of misschien zelfs daardoor. Uitgerust met schoppen en harken kunt u dammen bouwen, wilde avonturen beleven in het aangrenzende bos, en in de herberg wordt een stenen spekolympiade gehouden. Je kunt van hieruit ook prachtige wandelingen maken. Bekijk Danijel's blog post.

DAGELIJKS BEGROET DE BOSMARMOT DE AVONTUURLIJKE SPEELTUIN

Het was een van die grijze, regenachtige zondagen en het weerbericht beloofde geen verbetering. Dus man en kinderen hadden geen zin in een uitstapje naar het Sellraintal. Maar ik wist zeker dat het weer beter zou worden, dus gingen we toch. "Gelukkige vrouw, gelukkig leven" is het gezegde. Raad eens wie er geen gelijk had? Dat was ik ook. Het weer bleef bescheiden. Toch was het een heerlijke middag! Dankzij modderige broeken en rubberen laarzen werd niemand nat. We hadden de speeltuin bijna helemaal voor onszelf, we konden naar hartelust indiaantje spelen. Het beste: de trampoline, normaal gesproken het hoogtepunt van de speeltuin en voortdurend belaagd, hadden we voor onszelf. Het was ook erg leuk voor de volwassenen, die als kinderen rondsprongen en ons filmden.

PIZZA, PLEZIER EN ZONNESCHIJN

Natuurlijk brachten we bij mooi weer nog een bezoek aan de avonturenspeelplaats Murmel. Dit was natuurlijk veel relaxter en gezelliger. Direct naast de speeltuin is de Pizzeria Marmota. Daar hebben we pizza gehaald en gepicknickt in de zon. Tuurlijk, dat had ook iets, natuurlijk. Toch vond ik het regenachtige uitje minstens zo leuk.

De Sellrain is trouwens een prachtige plek om te wandelen. Dus als je er niet "alleen" voor een speeltuin heen wilt, kun je het gewoon combineren met een wandeling, bijvoorbeeld naar de Gleirschalm.

Als je nog niet genoeg hebt van speeltuinen, is hier een bericht met aanbevelingen rond Innsbruck. Eindelijk wordt het zomer en kunnen we nog meer tijd buiten doorbrengen. Ik kijk er echt naar uit en weet zeker dat niet alleen de temperaturen zullen stijgen, maar ook ons humeur. Ik hoop dat ik u heb kunnen inspireren met deze drie bestemmingen en dat u ze net zo mooi vindt als wij.

INFORMATIE:

Natuurspeeltuin Silz:
Speeltuin: Natuurspeeltuin Silz Waterval, 6424 Silz
Hoe er te komen: De beste manier om van Innsbruck naar Silz te komen is met de trein. Het is 30 minuten lopen van het station naar de waterval.
Parkeren: U kunt niet direct bij de waterval parkeren. U kunt het beste uw auto in het dorp laten staan en dan te voet naar de speeltuin gaan.

"Naturspielplatz Wasserfall Stams"
Speeltuin: Naturspielplatz Wasserfall Stams, 6422 Stams
Hoe er te komen: De beste manier om van Innsbruck naar Stams te komen is met de trein. Vanaf het station is het ongeveer 10 tot 15 minuten lopen naar de waterval.
Parkeren: Wie met de auto komt, kan tegen betaling parkeren op de parkeerplaats Stams Hängebrücke. Adres: Weingartnersiedlung 1-15 , 6422 Stams

Murmel Adventure Playground
Speeltuin: Marmota Gries Nr. 32 , 6182 Gries im Sellrain
Hoe er te komen: buslijn 4166 brengt u van het hoofdstation Innsbruck naar Gries im Sellrain.
Parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid direct naast de speeltuin en de pizzeria.

Soortgelijke artikelen