Höchstleistungen beim 7 adidas TERREX Innsbruck Alpine Trailrun Festival – 3
14 mei 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Wat begon als een klein juweeltje op het gebied van trailrunning is nu behoorlijk groot en tegelijk de aftrap van het Europese trailrunseizoen. Het Alpine Trailrun Festival.

Tijdens de zevende editie namen 3.500 lopers uit 60 landen de honneurs waar. Een record.

Meesters van Innsbruck

Achtennegentig kilometer. Vierduizend vierhonderd meter hoogte. In de superieure discipline, Master of Innsbruck, waren de winnende tijden ongelooflijk en uitstekend: tien uur en acht minuten voor de mannen, 12 uur en 40 minuten voor de vrouwen. Woorden schieten me tekort.

Alle uitslagen van het Alpine Trailrun Festival 2022 zijn hierte vinden.

Een festival voor iedereen

Of beginner, ambitieuze hobbyloper, topatleet, bedrijf of kind: trailroutes met acht verschillende parcoursen boden hoogtepunten voor alle individualisten en teamspelers.

Julia Zraunig zat er middenin, en haar professionele inzet voor Innsbruck Tourism maakte haar van toeschouwer tot starter. In de aanloop naar het evenement, wilde ik meer weten over hoe dit tot stand kwam..

Waarom trail running? Wat fascineert je eraan?

Ik ben er min of meer ingetrapt. Hardlopen is niet echt mijn favoriete sport, ik geef veel meer de voorkeur aan skiën, mountainbiken of wandelen. Ik ben begonnen met hardlopen tijdens mijn verblijf in Wenen omdat het een alternatief was voor duursporten in de frisse lucht. Innsbruck is een geweldige plek om te hardlopen omdat je snel van de stad naar het platteland kunt. Ik begon dus op bospaden te lopen en om professionele redenen raakte ik ook meer betrokken bij trail running als zodanig.

Hoe heb je besloten om bij Innsbruck Alpine te komen?

Ik ken dit evenement al sinds ik voor Innsbruck Toerisme werk. In 2017 was het nog relatief overzichtelijk met de deelnemers; er was een tent voor het Landestheater en een pastaparty. Ik was gefascineerd door de opwinding van de lopers bij de start, maar ik was me nog niet bewust van de afstanden en het aantal hoogtemeters. De afgelopen twee jaar hebben we met ons bedrijf deelgenomen aan de K7 Businesstrail, omdat het leuk is om met collega's aan zo'n teamevenement deel te nemen. Vorig jaar, tijdens een sponsorbijeenkomst, bleek dat ik dit jaar zou deelnemen aan de 15 kilometer.

Hoe heb je je voorbereid?

Ik ben een beginner en ben begonnen met de basis. Dat betekent dat je loopschoenen moet kopen die perfecte grip bieden bij slecht weer en op gladde ondergrond. Mijn looptraining bestond aanvankelijk uit afstanden van drie tot vijf kilometer en later ook uit hoogtewandelingen: twee tot drie keer per week en daarna voerde ik dat steeds verder op. Ik heb dus 150 kilometer in de benen in de laatste acht weken. Ik heb geweigerd een trainingshorloge te kopen omdat ik die datadruk niet wil. Voor mij is het plezier van het buiten zijn en het bereiken van een doel het belangrijkste. Ik wil uit mijn comfortzone komen en ik loop de 15 kilometer en niet de 110 kilometer, want dat is een andere competitie en absolute topsport.

Eet je anders?

Ik heb mijn dieet niet veranderd, alles is hetzelfde gebleven. Maar wat wel opvalt is dat ik meer honger heb en spieren heb opgebouwd. De definitie van het lichaam is niet echt veranderd, er zijn nog steeds die vetkussentjes.

Is je welzijn veranderd?

Deze drang om iets te bereiken en de verplichting om buiten te trainen bevrijdt de geest. Je scheidt de dagelijkse werkroutine beter. Dus ik voel me al veel beter. Het is ook leuk om eind maart de lente te zien ontwaken. Je merkt hoe de natuur ontwaakt uit de wintertijd, er lag nog een beetje sneeuw, alles was grijs, nu staat alles in bloei, de natuur ruikt en de vogels kwetteren.

Wat is je favoriete baan of waar heb je getraind?

Mijn route is vanuit de stad omhoog naar de Alpenzoo, dan de bosweg op richting Mühlauer Klamm, stapvoets steil omhoog, en dan ter hoogte van Arzler Alm/Hungerburg in het bos over naar Gramartboden: dan naar Höttinger Bild. Van daaruit gaat de route langs de bospaden richting Stangensteig en dan via Kranebitten terug naar het centrum van Innsbruck.

Wat zijn je verwachtingen?

Mijn verwachtingen zijn eenvoudig: ik wil het halen, een geweldige tijd hebben, blessurevrij blijven, genieten van de ervaring in de natuur en samen met andere mensen iets bereiken...

... gezegd, gedaan. Julia liep een mooie tijd en blijft, samen met alle andere deelnemers, de winnaar van een werkelijk schitterend evenement.

Soortgelijke artikelen