DSC09657tvb
04 maart 2024
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Mevrouw Holle heeft ons royaal voorzien van een verse sneeuwdeken. Onlangs viel er maar liefst 50 centimeter, dus besloot ik spontaan mijn lang geplande sneeuwschoenwandeling te gaan maken. Het startpunt is Mösern en het doel is de top van de Brunschkopf op 1.510 meter hoogte. Deze berg belooft een adembenemend uitzicht op het plateau van Seefeld en de Hohe Munde, maar ook uitzicht tot diep in het Inntal.

Mösern

Het startpunt in Mösern, een dorp in de gemeente Telfs, markeert het begin van je route, die je langs het meer Mösern en de Möserer Seestuben voert. Volg consequent de borden in de richting van Seefeld en Brunschkopf. Aan het begin loopt de route vlak langs een klein beekje over een goed vrijgemaakt bospad. Bij de eerste splitsing sla je rechtsaf en ga je met je sneeuwschoenen het bos in. Het pad wordt iets steiler en leidt je door ongerepte sneeuw, steeds de gemarkeerde wandelroute in de gaten houdend, tot je bij de volgende splitsing komt.

Op dit punt is speciale aandacht vereist: volg pad nr. 61 in de richting van Brunschkopf. Na korte tijd wordt het terrein vlakker en biedt het ideale omstandigheden voor een ontspannen sneeuwschoenwandeling.

Na een tijdje bereik je een kruising waar twee paden naar de Brunschkopf leiden. Op dit punt kiezen we voor het pad over de Möserer Höhe, omdat het een betoverend uitzichtpunt belooft. Het pad gaat hier licht omhoog en leidt je naar het duidelijk gemarkeerde uitkijkpunt. Dit ligt op slechts een paar meter van het pad en biedt een magisch uitzicht op de Hohe Munde en het Gaistal, waar je hart vast sneller van gaat kloppen.

Brunschkopf (1.510 m)

Vanaf de Möserer Höhe op 1.500 meter gaat het pad geleidelijk omhoog en omlaag richting Brunschkopf. Na nog ongeveer 20 minuten bereik je eindelijk je bestemming en sta je meteen versteld van het indrukwekkende uitzicht. Het hele plateau van Seefeld met de toppen Seefelder Spitze en Reither Spitze ligt aan je voeten. Uitstekende verrekijkers en houten ligstoelen nodigen je uit om hier een welverdiende pauze in te lassen in de zon en de schoonheid van de natuur in je op te nemen.

Keer terug via dezelfde route, maar niet langer via de Möserer Höhe, maar via de tweede route die leidt naar de splitsing van het pad (hierboven beschreven en bewegwijzerd).

Als je wilt, kun je ook een rondwandeling maken via de Wildmoosalm. Hier moet je vanaf de Brunschkopf relatief steil afdalen naar de alm en vanaf daar het pad richting Mösern nemen. Dit pad is echter meestal vrijgemaakt en kan dus zonder sneeuwschoenen worden bewandeld.

Ik heb besloten om de directe route terug naar Mösern te nemen en wil graag een wandeling rond het meer van Mösern maken en een ander hoogtepunt bezoeken: de Vredesklok.

Meer Mösern

De Möserer See ligt op slechts vijf minuten lopen van ons oorspronkelijke startpunt. Het meer ligt prachtig verscholen in het bos op bijna 1.300 meter hoogte en is voor mij een heel speciale plek - een plek van kracht. Het is hier op elk moment van het jaar prachtig, maar de winter heeft een speciale charme van rust. Ik nam de foto's en video de dag voor de sneeuwschoenwandeling, toen er veel verse sneeuw lag.

Vredesbel

Aan de zuidkant van het meer naderen we het laatste hoogtepunt van de tocht: we bezoeken de Möserer Friedensglocke.

Deze werd in 2023 verplaatst naar een nieuwe locatie en biedt een adembenemend uitzicht over het Inntal en Telfs vanaf het nieuw gebouwde uitkijkplatform.

De vredesklok luidt dagelijks om 17.00 uur en het geluid is bedoeld om vrede en cohesie in het Alpengebied te brengen - een heel bijzondere boodschap in deze tijd.

De klok komt overigens uit de beroemde klokkengieterij Grassmayr in Innsbruck.

Informatie over de tour

Vertrekpunt: Mösern (gemeente Telfs) - gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: trein naar Seefeld en bus naar Mösern of trein naar Telfs en bus naar Mösern. Betaald parkeren beschikbaar.

Bestemming: Brunschkopf op 1.510 meter

Lengte: 8,4 kilometer

Hoogteverschil: 310meter bergop

Alle foto's © Danijel Jovanovic Photography - www.djphotography.at
Instagram: @danijeljovanovicphotography
Facebook: Danijel Jovanovic Fotografie

Soortgelijke artikelen