Mundvoll
14 april 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Bezorging van voedsel, leveringando, mjam, afhaalmaaltijden, afhaal alsjeblieft - uitdrukkingen en woorden die we het afgelopen jaar zeker vaker hebben gebruikt. Ik kan me nog maar vaag herinneren hoe het was om in een restaurant te bestellen en - het lijkt zo onwerkelijk - om daar ook echt te eten: aan een tafel, binnen, met vrienden, zonder masker, zonder veilige afstand. Maar goed, zo is het nu eenmaal, de tijden veranderen weer. En eerlijk gezegd denk ik dat er iets is aan comfortabel thuis eten zonder eerst te hoeven koken. Gezellig op de bank in pyjama, Netflix en een pizza, dat klinkt mij (nog steeds) als een perfecte avond in de oren. Of (en laten we nu aannemen dat Corona verleden tijd is) je hebt vrienden uitgenodigd en bent te lui om te koken. Of je hebt een "self-catering" accommodatie geboekt op vakantie. Of een van mijn favoriete redenen: Jij organiseert een picknick. Wat de reden ook is, eten meenemen of laten bezorgen is altijd een goed idee. Ik stel u vier plaatsen in Innsbruck voor waar ik bijzonder goede ervaringen heb opgedaan. Overigens verzekerden ze me dat ze na Corona nog steeds bezorgen of afhalen.

DE BESTE PIZZA - IK BELOOF HET!

Pizza gaat overal en altijd. Voor mij is er geen slecht, alleen goed, zeer goed en uitstekend! Dat laatste krijg je zeker bij de Pizzerei. Ik weet dat ik overdrijf, maar de pizza's van de Pizzerei behoren echt tot de beste van heel Oostenrijk. Als je er thuis van wilt genieten, heb je twee opties: Haal of haal het doe-het-zelf pizza pakket van de profs. "Het is voor ons belangrijk dat onze gasten thuis van hun pizza kunnen genieten in exact dezelfde kwaliteit als in ons restaurant. Dat kunnen we niet garanderen met de bezorgdienst," vertelt Dunja van de pizzeria me. Daarom bieden ze afhaalmaaltijden aan, zodat de pizza rechtstreeks van de oven naar de klant komt - zonder omwegen. Bel, bestel en haal het 15 minuten later op, zo simpel is het.

Voor wie graag zelf pizza maakt maar de smaak van een pizzabakker verkiest, heeft de pizzeria iets heel bijzonders: Pizza in teglia. Je krijgt alle ingrediënten, inclusief het deeg. Thuis leg je alles op de bakplaat, zet hem in de oven en de pizza is klaar - zelfgemaakt. Dit zou een geweldig idee zijn voor een romantische avond voor twee, als je indruk wilt maken op je date. Of geweldig voor een kooksessie met vrienden - na corona, natuurlijk. Wil je wat professionele tips? Dan zit je aan de veilige kant met de stap-voor-stap instructies van de pizzeria op YouTube.

Alle informatie, openingstijden, plattegrond, weekendaanbiedingen en nog veel meer vindt u op de Facebook-pagina van de pizzeria.

ONTBIJT VOOR HET SLAPEN GAAN

De belangrijkste maaltijd van de dag? Ontbijt, dat is zeker! Als u het net zo ziet als ik en het graag goed viert, dan is Immerland de plek voor u. Voor al diegenen die hun zaterdagochtend graag thuis doorbrengen, liefst zonder een vinger uit te steken, maar die het niet zonder een ontbijt zoals in een restaurant willen stellen, heb ik goed nieuws: Immerland bezorgt de"immerbrunchbox" elke zaterdag rechtstreeks bij u thuis. Perfect voor late vogels: u bestelt eenvoudig via de app mjam, en de bezorging begint om 11:00 uur. U kuntde brunchbox ook dedag voordien rechtstreeks in het restaurant bestellen en dan op het gewenste tijdstip vers verpakt afhalen. Je moet je flat verlaten, maar een korte wandeling brengt je bloedsomloop op gang. Het ontbijt zal zeker dubbel zo goed smaken. Lunch, koffie en gebak zijn ook verkrijgbaar van dinsdag tot vrijdag van 11 tot 14 uur, om mee te nemen of via mjam.

TAART GAAT ALTIJD

Laten we in de wijk Wilten blijven, waar ook Immerland ligt. Hier is Verena's Café gevestigd, dat net voor de eerste lockdown werd geopend (o mijn god, wie had toen gedacht dat er meer dan één zou zijn). Iedereen die in de buurt is en zin heeft in een lekker stuk taart, moet hier even stoppen. Rijstpudding, pap en gebak zijn beschikbaar om mee te nemen. Waarom trakteert u uzelf niet en geniet u (zomaar) van een stuk taart - alleen of samen met vrienden, thuis of tijdens een picknick in het park? Ik denk dat taart altijd goed is, je trakteert jezelf niet op iets anders!

VEGANISTEN, VEGETARIËRS EN VLEESETERS - KOMMEN VOOR IEDEREEN

Als u geen zoetekauw bent of gewoon zin hebt in een salade, groene kommen, curry's of een vers sapje, dan is Mundvoll de plek voor u. Er is genoeg keuze voor vegetariërs en veganisten en zelfs - verrassing - mijn kinderen vonden het lekker. Ik was een beetje sceptisch, want ze zijn nogal kieskeurig, maar de noedels met kip waren precies naar hun smaak. Misschien kwam het ook omdat het met de rijke saus niet zo gezond en licht was als verwacht, maar des te beter. Ik was ook erg blij met mijn veganistische curry. Als u honger krijgt na een sightseeingtour door Innsbruck, stop dan even bij Mundvoll. Doe wat wij doen, pak een kom om mee te nemen en ga in de binnentuin zitten. Ik beveel zo'n picknick ten zeerste aan. Trouwens, het is ook een goed idee voor je lunchpauze!

Wat de reden ook is, we zullen ook na de lockdown gebruik blijven maken van bezorgdiensten en afhaalmaaltijden, en terecht. Waarom zouden we zonder deze dienst moeten?

INFORMATIE

Aangezien de openingstijden voortdurend kunnen veranderen - vooral in tijden als deze, heb ik u doorgelinkt naar de websites en Facebook-pagina's van de respectieve restaurants. Zo kunt u altijd de actuele tijden controleren voordat u bestelt.

De pizzeria
Bozner Platz. 6, 6020 Innsbruck
Telefoonnummer: 0512 / 58 37 96
E-mail: reservierung@diepizzerei.at
Website Pizzerei/ Facebook

Immerland
Leopoldstraße 27, 6020 Innsbruck
E-mail: alice@immerimmerland.at
Website Immerland/ Facebook

Verenas
Leopoldstraße 26, 6020 Innsbruck
Telefoonnummer: 0699 / 10 95 60 78
Verenas Café op Instagram

Mundvoll
Anichstraße 10 , 6020 Innsbruck
Mundvoll op Facebook

Lea heeft hier een lijst samengesteld van restaurants die bezorgen of afhalen aanbieden.
En hier vindt u een bericht over foodtrucks - een leuke tip voor uw volgende lunchpauze!

Foto omslag: © Mouthful

Soortgelijke artikelen