DSC_4245
07 augustus 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De Patscherkofel biedt niet alleen uitstekende condities voor wandelaars, maar ook voor fietsliefhebbers. We fietsen langs de bosweg met een fantastisch uitzicht tot aan het kruis op de top. En zelfs met een gids. Dankzij het zomeractiviteitenprogramma in Innsbruck zijn er geen extra kosten.

Start

Onze fietsgids Nikolaus ontmoet ons om 9:30 uur op de parkeerplaats van de oude Patscherkofel kabelbaan. Na een korte ronde van introducties, begint hij met de e-bike training. Gevolgd door een nauwkeurige routebeschrijving en met een gemotiveerd Tirools "Geh-ma's-an", gingen we dan op weg.

Uitzicht op Innsbruck

Onze volgende stop is de Olympia Abfahrt - een skipiste in de winter, een groene weide in de zomer. Vanaf hier heeft u een uniek uitzicht op het bovenste Inn-dal en Innsbruck. Van daaruit bewonderen we de omliggende bergtoppen en alpenweiden, die Nikolaus allemaal bij naam kent. Vol verve fietsen we verder naar de Patscheralm.

Stop onderweg bij de Patscheralm

Als we bij de Patscheralm aankomen, worden we al begroet door de heerlijke geur van koffie en andere lekkernijen. Natuurlijk mag je daar een koffiepauze niet missen. De Patscheralm ligt direct op onze route en biedt een betoverend uitzicht op het Stubaital. Met de Stubaier Gletscher voor ons, genieten we van deze prachtige ongerepte natuur. Gesterkt fietsen we verder naar het kruis op de top.

De Patscherkofel

Vanaf de Patscheralm fietsen we nog ongeveer een half uur comfortabel door naar onze bestemming: de top van de Patscherkofel met zijn rood-witte zendmast die al van verre zichtbaar is. We zijn allemaal erg blij met onze overwinning op de top en worden door Nikolaus met een hartelijke handdruk begroet. Het uitzicht op Innsbruck is gewoonweg adembenemend. Overigens noemen de inwoners van Innsbruck de Patscherkofel liefkozend hun "lokale berg". Het is de alpiene voortuin en vrijetijdsoase van de stadsbewoners

Lunch in het Patscherkofel Schutzhaus

Onze lunchpauze houden we niet direct op de top, maar een klein stukje bergafwaarts bij het Patscherkofel Schutzhaus. Daar kunt u genieten van de Tiroolse huiskeuken op zijn best. Of het nu Kaiserschmarrn voor de zoetekauwen of Kasspatzl'n voor de hartelijken is, er is voor elk wat wils.

De afdaling

Voordat we weer op weg gaan naar het dal, deelt Nikolaus zijn tips en trucs voor een ongevalvrije afdaling. Met een volle maag, gaan we dan bergafwaarts. De afdaling is erg leuk en het briesje bij de warme temperaturen is het absolute hoogtepunt. Bij aankomst op de parkeerplaats zien we alleen maar blije en tevreden gezichten die terugkijken op een prachtige dag.

Zin in een begeleide e-bike tour?

Mijn excursie met een fietsgids was geweldig. Als mijn verslag uw eetlust heeft aangewakkerd, kijk dan eens op de website van het begeleide actieve programma van de regio Innsbruck. Hier vindt u e-bike tours, begeleide wandelingen en vele hoogtepunten voor bezoekers van Innsbruck. Let op: Alleen voor gasten van de partnerbedrijven van de Welcome Card Innsbruck, maar deelname met Welcome Card is gratis. De kaart is ook beschikbaar in de winter. Zonder e-bike tours, maar met andere hoogtepunten.

Feiten

  • 1400m hoogteverschil met Igls
  • Afstand tot de top ca. 15km
  • Totale afstand ca. 30Km
  • Reistijd naar de top ca. 1hr 20min
  • Totale tijd ongeveer 4u

Soortgelijke artikelen