image-food-green-flamingo
Gregor Webcrossing
15 februari 2022
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Veganistische en vegetarische restaurants zijn overal in opmars. De stad Innsbruck is geen uitzondering. 3 jaar geleden schreef ik nog een blog over veganistisch zijn in Innsbruck (ja, veganisten kunnen langer dan 3 jaar overleven...) en vandaag zijn er nog meer opties in de stad!

In deze blog ga ik van een vegan franchise met meer "fast-food vibes" naar een booming nieuwe plek met geweldig comfort food, naar een gezellige pop-up met een meer verfijnde keuken. Denk aan burgers, frietjes, lasagne en bloemkool "wings", tot soep, spruitjes, en saffraan rijst desserts. Lees deze blog niet als je honger hebt!

Swing Kitchen - Lekker en handig

Mijn eerste stop was Swing Kitchen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar blijkbaar heeft het meerdere restaurants in Oostenrijk. Het menu bestaat voornamelijk uit hamburgers met frietjes en wat extra bijgerechten die je in een tent als deze zou verwachten. Wat meteen mijn aandacht trok waren de drinkbekers die je krijgt als je een menu bestelt. Deze beker kan gebruikt worden om je drankje te (her)vullen bij de frisdrankautomaat achterin. Over het algemeen hebben ze aandacht besteed aan het niet gebruiken van onnodig plastic en het meeste eten was verpakt in papier.

Ik bestelde het menu met de pittige hamburger en frietjes. Het was een goede hamburger! Ik denk dat dit soort plaatsen geweldig is voor de veganistische/vegetarische beweging, omdat het dit soort eten naar het grotere publiek brengt en laat zien dat veganistisch eten ook makkelijk en lekker kan zijn. Het restaurant is gunstig gelegen in de oude stad, op 100 meter van het Gouden Dak, en is elke dag geopend van 11.00-10.00 uur.

Green Flamingo - Mijn persoonlijke favoriet

Mijn volgende stop was Green Flamingo. Ik ben er al vaak geweest en was erg enthousiast om er over te schrijven. Het groeide snel uit van "de nieuwe plek in de stad" tot een solide eerste keuze als je denkt aan lekker veganistisch eten. Green Flamingo is eigendom van Kasper, een Deen, en zijn vriendin Kim, die uit Nederland komt, en ze wonen al 9 jaar in Innsbruck. De zaak heeft een prettig randje en mede-eigenaar Kasper, een zwaar getatoeëerde kerel, brengt een geweldige energie in de zaak. Ik stelde hem een paar vragen:

Hoe is jullie veganistische reis begonnen?

"We zijn allebei ongeveer 8 jaar geleden veganist geworden, kort na onze aankomst in de Alpen, we waren daarvoor al lang vegetariër, dus het was een natuurlijke stap nadat we meer te weten waren gekomen over de gruwel van de zuivelindustrie. Het was niet supergemakkelijk in die tijd, vandaag heb je veel meer mogelijkheden en alternatieven."

Wanneer heb je Green Flamingo geopend? En wat bracht jullie ertoe om een veganistisch restaurant in Innsbruck te openen?

"We hebben Green Flamingo geopend op 1 augustus 2019, en het is sinds die eerste dag een succes. We hadden niet verwacht dat het zo snel zou exploderen" lacht Kasper, "maar we zijn ZEER dankbaar dat het wel is gelukt. We hebben twee zware jaren achter de rug met sluitingen etc, maar zijn er toch in geslaagd om ons leuke restaurantje te laten groeien."

"We hebben allebei ervaring in de restaurantbusiness, en voor Green Flamingo heb ik jaren in Oostenrijk gewerkt in een druk café/restaurant waar ik veel heb geleerd. Kim was eigenaar en manager van een groot hotel met restaurant in Nederland."

"Veganistische opties in restaurants waren een paar jaar geleden moeilijk te vinden in Innsbruck, dus dachten we: Laten we onze eigen veganistische opties creëren en de wereld laten zien dat veganistisch eten geweldig is. We besloten onze restaurantvaardigheden te gebruiken om iets te creëren dat een beetje anders is, maar nog steeds professioneel en waarmee dieren gered kunnen worden. Om mensen te laten zien dat het niet nodig is om dieren pijn te doen om te genieten van lekker eten in een leuke en ontspannen omgeving.

Voor ons gaat het allemaal om de dieren en de planeet. Het gezonde deel is een bonus.

Tot slot over Green Flamingo: als je veganist bent en Innsbruck bezoekt, is dit een must-go. Ze zijn open van woensdag tot zondag van 12.00 tot 22.00 uur. Oh, voordat ik het vergeet, bestel de bloemkoolvleugels. Graag gedaan 😉

Sloe / Oscar Kocht - Gezellig en verfijnd

Als u het graag wat "chiquer" of geraffineerder heeft, dan heb ik de juiste plek voor u. Oscar Kocht is een bekend concept in Innsbruck. Maar omdat Oscar in het buitenland is, nemen Christa en Sonja het over met hun pop-up restaurant Sloe. Het restaurant bevindt zich in Pradl, op 20 minuten lopen van het oude centrum of makkelijk te bereiken met de tram. Alle gasten delen één grote tafel en de keuken staat er pal naast. Het 6-gangen menu is vooraf bepaald en volledig veganistisch of vegetarisch. Ze proberen aandacht te besteden aan het koken met lokale ingrediënten en in het seizoen.

Wat ik echt leuk vond was hoe ze in staat waren om zo veel verschillende lagen van smaken te integreren in elk gerecht. Zuur, zoet, bitter, zout en umami vonden allemaal hun weg op het bord, en creëerden zo een ervaring waarbij de smaak van elk gerecht met elke hap evolueerde.

Het eten was gewoon geweldig en ik echt aanraden deze plek als je wilt gaan voor een leuke avond uit als het net dat beetje extra kan hebben. Ze zijn open Tue. - Sat. van 7pm-10pm. Reserveer op tijd!

Veganistische pizza?

Twee uur voordat ik deze blog afmaakte, bestelde ik de Fatoni Vegan pizza bij Pizzeria Salute. Deze pizza was de beste veganistische pizza die ik in mijn leven heb gegeten! Ik zou er eigenlijk niet eens over schrijven, maar ik vond hem zo lekker dat ik hem hier moest toevoegen. Hij zit letterlijk boordevol groenten en de smaak is ongelooflijk. Ga het zelf maar eens proberen!

Soortgelijke artikelen