roastmedia_WMTRC23_9
25 mei 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Het is wat het is: een uitdaging.

Het zal niet lang duren voordat de Innsbruck Alpine Trailrun Festival (IATF) en de World Mountain and Trail Running Championships (WMTRC) over het podium gaan. Ik sprak in de aanloop naar het evenement met Alexander Pittl, organisator van de IATF en hoofd van de OC van de WMTRC.

Natuurlijk is hij voortdurend in de weer, zo dicht bij twee grandioze evenementen die samensmelten tot een trail running en mountain running festival: voor atleten, officials, sportfans en families.


Hoe verlopen de voorbereidingen voor de IATF en WMTRC
?Alexander Pittl: "De voorbereidingen voor deze twee evenementen zijn natuurlijk in volle gang. K7 Night Trail K7 Business Trail De IATF begint op donderdag 1 juni met de en de . World Mountain and Trail Running Championships Op zaterdag 3 juni volgen de belangrijkste wedstrijden, en op de dinsdag daarop volgt de openingsceremonie. Daarna vinden de individuele wedstrijden plaats over vier dagen. Het evenement is navenant groot. Het festival duurt tien dagen. Er zijn meer dan 30 exposanten van de Expo aanwezig. Dat betekent dat de voorbereiding zeer intensief is

Het festival duurt tien dagen. We hebben hier meer dan 30 Expo exposanten. Dat betekent dat de voorbereiding zeer intensief is.

Alexander Pittl, organisator van de IATF en OC-chef van de WMTRC


Wat zijn de grootste uitdagingen?
"De grootste uitdaging was dat we het contract voor de wereldkampioenschappen in Innsbruck en Stubai pas ongeveer een jaar geleden hebben gekregen. Dat is een zeer, zeer korte tijd voor het plannen en organiseren van een evenement van deze omvang. Voor de uitvoering zelf moesten we eerst ons kernteam opbouwen, dat nu uit 20 mensen bestaat.

Bovendien lag er in april en mei in Innsbruck, Stubai en Tirol een ongebruikelijke hoeveelheid sneeuw en was het ook veel te koud voor deze tijd van het jaar. Hoewel we onze vooraf geplande alternatieve routes betrekkelijk vroeg begonnen te activeren, moesten we de berekeningen van waar en hoe te lopen intensiveren. En zelfs nu zijn we voortdurend aan het controleren wat we wel en niet kunnen lopen. Dat was en is een extra uitdaging, aangezien we bij de IATF meer dan 4.000 deelnemers hebben en bij de wereldkampioenschappen meer dan 1.600 atleten en officials. Dat is een groot publiek naast de vele toeschouwers die we verwachten."


Wat is het belang van trail running in Innsbruck? "Ik geloof dat trail running een groot maar onderschat belang heeft in Innsbruck. Een aanwijzing daarvoor is dat veel van 's werelds beste atleten in Innsbruck wonen. Dat komt door de ideale trainingsomstandigheden. Je hebt de speeltuin voor de deur en dan woon je ook nog eens in een bruisende, dynamische jonge stad waar het stadsleven zelf ook veel aantrekkingskracht heeft. Deze combinatie is waarschijnlijk de basis voor het belang van Innsbruck in de scene. Naar mijn mening kan dit belang echter nog veel groter worden als de industrie wordt gesteund om zich in Innsbruck te vestigen."


Waarom is Innsbruck een ideale stad voor de trailrunningsport
? "Dat komt door de alpine-stedelijke toegang tot de bergen in enkele seconden. Dat maakt Innsbruck zo uniek en interessant voor mensen die de sport trailrunning beoefenen."

De alpine-stedelijke seconden toegang tot de bergen maakt Innsbruck zo interessant voor trail running.

Alexander Pittl, organisator van de IATF en OC-chef van de WMTRC

Hoe ziet het voorprogramma van de evenementen eruit?
Wat kunnen toeschouwers verwachten, wat kunnen bezoekers doen
? "Het voorprogramma van de evenementen is geweldig. We hebben een enorme expo en een Alpenbeurs op het voorplein van het theater. Er zijn hier meer dan 30 grote exposanten. Alle grote namen uit de scene zijn hier. We hebben een Citytrail opgezet in de oude stad. Daar wordt een parcours nagebootst om de sport uit te proberen, waarbij je ook de producten van de exposanten kunt testen. Naast een rally door de Expo kun je de supersterren van de scene van dichtbij meemaken tijdens signeersessies.

Op het podium zijn er live streams van alle wedstrijden, lezingen en muzikaal entertainment. Op de Innsbruck Alpine avond staat een mega DJ op het podium. Bij de wereldkampioenschappen zullen Gregor Meyle en Tim Bendzko als hoogtepunten optreden. In de zaal zelf kunnen de bezoekers dus al een mooi programma verwachten. Zo ook in het Stubaital, waar ook de Cheering Bus staat. Hiermee kunnen toeschouwers in een hop-on-hop-off concept hun sporters volgen, bekijken en aanmoedigen van hotspot naar hotspot. Zo brengen we de juichende ploegen op een duurzame manier van punt naar punt bij de IATF en de WMTRC.

En natuurlijk willen we ook mensen inspireren om trailrunning zelf te ontdekken. Wat is er immers gezonder dan bewegen en vooral bewegen in de natuur?

De atleten zullen dan deel uitmaken van de Leave-no-Trace mediacampagne, waarbij iedere atleet zal proberen zo mogelijk alleen zijn voetafdruk achter te laten en zich duurzaam te gedragen."

Dit betekent niet dat we aan het einde zijn van onze vraag en antwoord latijn. Maar we willen niet dat deze blogpost zich uitstrekt over 112 kilometer ...

Kortom, we eindigen hier en kijken alvast vooruit. We lezen weer bij met verse foto's en indrukken na de briljante gebeurtenissen!

In de tussentijd: Keep on running & cheering & dancing & eating, want er staan ook foodtrucks klaar met culinaire lekkernijen ..

Veel dank aan Alexander Pittl voor het interview!

Briljante evenementen voor atleten en toeschouwers

World Mountain and Trail Running Championships 2023
De World Mountain and Trail Running Championships, afgekort WMTRC, vindt plaats in Innsbruck-Stubai van 6 tot en met 10 juni 2023.
Alle wedstrijden staan garant voor spektakel. En op de Race to Höll 6 juni kun je ook je topvorm bewijzen.

Innsbruck Alpine Trailrun Festival 2023
Al van 1 tot 3 juni vindt de Innsbruck Alpine Trailrun Festivalkortweg IATF, plaats. De achtste editie van dit ingenieuze evenement loopt als een wereldbekereditie.
Het programma is sensationeel.

Alles over trail running

In het eerste artikel van onze serie over trail running in de regio Innsbruck kom je meer te weten over de basisbeginselen van trail running.

Meer over de top trails in de regio Innsbruck vind je in het tweede artikel.

Header afbeelding: © WMTRC 2023/Roast Media

Soortgelijke artikelen