DSC7284
24 augustus 2021
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Van de VS naar de regio Innsbruck. Zangeres en songwriter Gail Anderson zingt op de top van Haus der Musik en vertelt waarom ze 25 jaar geleden naar hier verhuisde.

Net als in de rest van de wereld zijn evenementen en live-optredens hier in Innsbruck opgesloten geweest voor wat wel een leven lang lijkt en ze staan te popelen om weer van start te gaan. De stad Innsbruck begint weer normaal te worden nu de beperkingen verder worden versoepeld. Clubs, bars en andere locaties voor livemuziek kunnen hun deuren weer openen en het grote publiek verwelkomen. Om dit te vieren hebben we Gail Anderson en haar toetseniste Rita Goller opgenomen op het dakterras van Haus der Musik, in het centrum van de stad.

EEN KLINKENDE COMEBACK MET GAIL ANDERSON

Luister naar de glorieuze stem van Gail, begeleid door Rita Goller op toetsen, vanuit Haus der Musik in Innsbruck:

Innsbruck is het culturele centrum van West-Oostenrijk en heeft de gewoonte om kunstenaars en creatievelingen aan te trekken - mensen zoals Gail! Nadat ze opgroeide in Connecticut en Virginia in de VS, had ze nooit verwacht dat ze in Oostenrijk zou belanden, maar nu noemt ze Innsbruck en Tirol haar thuis. Maak kennis met Gail en hoe ze in Innsbruck terechtkwam in dit interview - dit is haar verhaal!

DE LOCATIE: HAUS DER MUSIK IN INNSBRUCK

Het Haus der Musik, gelegen tegenover de Hofburg en naast het Staatstheater(Landestheater), is een huis voor instellingen en individuen op het gebied van muziek en theater - een plek waar musici en artiesten van alle genres kunnen oefenen, opnemen en optreden. Met verschillende zalen, een paar terrassen, een grote zaal en een restaurant is het een open ruimte waarvan zowel het publiek als de mensen uit de sector kunnen genieten.

DE KUNSTENAARS: GAIL ANDERSON EN RITA GOLLER

Gail Anderson verhuisde meer dan 25 jaar geleden naar Tirol en woont al meer dan tien jaar in de regio Innsbruck. Ze vertelde me off-camera dat haar zangcarrière op latere leeftijd begon en meer bij toeval gebeurde, dan iets waar ze van jongs af aan naartoe had gewerkt. Nu is het de bron van haar energie en dat is zeker te voelen.

Gail vertelde ons dat de Innsbruck regio thuis voor haar is, vrijheid in het hart.

Van Gail's website: "Gail Anderson's muzikale spectrum reikt van jazz, blues, soul, R'n'B, via prachtige gospel tot populaire muziek voor wiens stijlvolle interpretaties zij op elk podium een staande ovatie krijgt."

Rita Goller is Gail's toetseniste. Als jazzpianiste kan ze haar handen aan bijna alles aanpassen en won in 2019 de Tiroler Klassieke Compositieprijs. Naast vele projecten heeft ze het Rita Goller Trio wat een tijdloze band is met Rita als frontvrouw, Henri Sigl op bas en Chris Unsinn op drums.

Nog indrukwekkender is dat zij het eerste professionele jazzorkest voor vrouwen in Oostenrijk heeft opgericht, het Frauen-Jazz-Orchester FJO, fantastisch!

DE OPNAME

Fotograaf en productie-assistent Martin Kink en ik hebben alles mooi op tijd opgezet. We hadden verschillende camerastandpunten om vast te leggen, samen met een gimbal en drone. We namen twee nummers een paar keer op, zodat Gail en Rita konden opwarmen en we de juiste levels konden krijgen voor zowel film als muziek.

Ik had mijn magische doos meegenomen - de SSL Alpha Channel, dat is een mic voorversterker die warmte toevoegt aan vocalen, waardoor ze een jaren '30 vibe krijgen. Dit harmonieerde perfect met Gail's natuurlijke schittering, prachtig spul!

Gail's vocalen bliezen me weg, het was moeilijk om me te concentreren op het filmen omdat ik in ontzag was. Gail en Rita werken zo goed samen, je kunt de gel echt voelen in hun optreden.

Zodra we de perfecte opnames hadden gemaakt, ruimden we alle spullen op en zetten de drone in de lucht.

Drone-opname van buiten Haus der Musik met Patscherkofel op de achtergrond. Het vliegen met een drone in de stad is aan enorme beperkingen onderhevig. Niet alleen zijn de juiste toestemmingen en verzekeringen nodig, maar ook is extra toestemming van de luchthaven nodig vanwege het beperkte luchtruim.

WAT IS HET VOLGENDE?

Ik had veel plezier met Gail, Rita en Martin tijdens deze shoot. Omdat ik al sinds mijn achtste met muziek bezig ben, vind ik het altijd geweldig als ik muziek en film kan combineren, vooral als ik geweldige artiesten als Gail en Rita kan opnemen.

Ik kijk uit naar het volgende evenement / video die ik produceer voor Innsbruck Tourism: Sending Love to the World met DJ Richard Judge!

We zullen hoog boven de stad zijn met mijn maat Richard Judge voor een heel speciaal evenement met Innsbruck Toerisme. Ook zal Richard worden bijgestaan door een andere vriend en mede-DJ, Anemone See. Check hier een van mijn favoriete mixen van haar.

Voor alle komende evenementen in Innsbruck (niet alleen muziek-gerelateerd), is er een webpagina gewijd aan het houden van u op de hoogte.

Alle foto's © Ashley Wiggins tenzij anders vermeld.

Volg meer van mijn avonturen op het gebied van filmmaken en muziekproductie op Instagram en Facebook

Soortgelijke artikelen