dsc-9185-bearbeitet
26 november 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Het stadscentrum van Innsbruck biedt unieke fotomotieven, zowel met een smartphone als met een professionele camera. De volgende fotoplekken zijn allemaal te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar. De fototoer door Innsbruck gaat dwars door het centrum van de stad en laat de mooiste bezienswaardigheden zien

MIJN FOTOTIPS VOOR JOU

Een van de belangrijkste punten voor een fototocht is planning. Deze voorbereiding geeft u uitzonderlijke perspectieven en de beste timing voor uw foto van uw bestemming. Ik gebruik ook neutrale dichtheidsfilters in verschillende sterktes om overdag een langere belichtingstijd te verkrijgen. Je kunt dit effect ook bereiken met je smartphone door de instelling "lange belichting" te gebruiken in je camera-app. Ik kijk altijd uit naar plassen, of in Innsbruckese "Lacken", om een mooie weerspiegeling van mijn foto-onderwerp te krijgen.

HET MARKTPLEIN VAN INNSBRUCK

Ik begin mijn fototocht op het marktplein van Innsbruck. Vanaf hier heeft u het beste uitzicht op de kleurrijke huizenrij langs de Inn. Een foto ervan behoort tot de "must-haves" van vakantiefoto's uit Innsbruck en mag in geen enkel fotoalbum ontbreken. Ik kan u het marktplein van Innsbruck op elk moment van het jaar of de dag aanbevelen. Ik vind het vooral mooi tijdens de advent, wanneer de kleurrijke huizen zijn versierd voor Kerstmis.

HET GOUDEN DAK

Mijn fototocht brengt me verder in de oude stad van Innsbruck naar het Gouden Dak, een van de populairste bezienswaardigheden van Innsbruck. Ik kom er het liefst met Kerstmis, omdat er dan een speciale, magische sfeer hangt. In de vroege ochtenduren is de sfeer hier onmiskenbaar prachtig. Het is ook de moeite waard om de Innsbruck City Tower in de buurt te verkennen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de oude stad van Innsbruck. Een andere blikvanger is het pad naar de Maria-Theresien-Straße, dat wordt omlijst door de prachtige huizen van de oude stad. Van hieruit ga ik graag verder naar de Munding Platz voor de volgende mooie foto's.

THE MUNDING PLACE

Munding Platz is mijn kleine insider tip voor jullie. Het ligt verscholen in de oude binnenstad van Innsbruck en biedt u onmiskenbare fotomotieven. Van hieruit kunt u de smalle straatjes (Schlossergasse, Seilergasse, Kiebachgasse) bewonderen. Een andere tip is het kruispunt van de Marktgrabenstraße en de Stainerstraße, vanwaar u een onvergetelijk uitzicht hebt in de richting van de Brandjoch.

DE MARIA-THERESIEN-STRASS

Een paar meter verder is de Maria-Theresien-Strasse, een drukke winkelstraat in het midden van Innsbruck. Op verschillende momenten van de dag geeft het totaal verschillende indrukken die er op foto's goed uitzien. De keuze van de perspectieven is zeer gevarieerd: aan de ene kant het uitzicht van de Annasäule in de richting van de Nordkette. Anderzijds is er de kruising met de Anichstraße, die perfect is om creatieve foto's te nemen met een filter met neutrale dichtheid of de lange belichtingsmodus van je smartphone. Aan het einde van de Maria-Theresien-Straße biedt de Triumphpforte u een uitstekend laatste decor van deze tocht voor uw fotoalbum.

Ik wens u een prachtige fotoreis en zie uit naar een of twee van uw foto's! Overigens heeft mijn collega-blogger Danijel ook andere mooie fotomotieven in de stad beschreven. Als je ook graag foto's maakt in de alpine natuur, bekijk dan hier mijn tips voor fotospots in de bergen.

NUTTIG AAN DE LINKERKANT:

Innsbruck Card: sightseeing met inclusief ritje met de bergtrein

Welcome Card met kortingen en inbegrepen diensten (+ openbaar vervoer)

Top bezienswaardigheden in Innsbruck

VVT voor regionaal openbaar vervoer

De oude binnenstad van Innsbruck

Soortgelijke artikelen