cover crowd
14 oktober 2022
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Op een warme zomerochtend in juni 2022 aan de kant van een afgesloten bergweg in Sellraintal in de Tiroolse Alpen, warmt Ambroise Trauet zich met zijn team op om zich voor te bereiden op de vervulling van zijn droom: het vestigen van een nieuw wereldrecord voor "de snelste staande slide op een downhill skateboard".

Het idee kwam bij Ambroise op toen hij acht jaar geleden begon met skateboarden. De afgelopen drie jaar heeft hij zijn lichaam en geest aan een streng trainingsprogramma onderworpen om de grenzen van het mogelijke te verleggen.

Ambroise komt uit Lyon, maar reisde naar Innsbruck omdat deze regio niet alleen een van de steilste, langste en stilste wegen ter wereld heeft, maar ook het perfect gladde wegdek van hoge kwaliteit dat nodig is om een wereldrecord te verslaan.

Aan de slag

Met de volger achter het stuur, de tijdelijke wegafsluiting die door de autoriteiten is goedgekeurd, de beveiliging, de filmploeg aan het rollen en de snelheidscontroles klaar, zet Ambroise zijn helm op en begint hij aan de grootste klus van zijn leven.

Hij plaatst zich zo gestroomlijnd mogelijk op zijn skateboard, gekleed in een speciaal gemaakt pak en een helm. Aerodynamica is nu alles.

Ambroise gaat als een razende tekeer en nadert de snelheidscontroles. Net als hij op het punt staat van houding te veranderen en zijn slippartij te beginnen, bereikt zijn topsnelheid ongeveer 135 km/u.

Hij tilt zijn lichaam op met zijn armen opzij alsof hij vliegt en krimpt als een opgerolde cobra om de staart van zijn board zijwaarts uit te duwen in een machtige powerslide.

Een nieuw wereldrecord downhill skateboarden

Ambroise glijdt met 117,35 km/h (73,34 mph) het nieuwe wereldrecord binnen, trekt zijn board weer recht en rolt verder over de weg tot er een veilige plek is om te stoppen.

Zijn team snelt naar hem toe en feliciteert hem. Ambroise kan niet geloven wat er net is gebeurd; dit was onwerkelijk voor hem na jaren van dromen en voorbereiden. Goed gedaan Ambroise!

"Records zijn er om gebroken te worden" wordt regelmatig geciteerd door recordbrekers over de hele wereld. Zij maken wat onmogelijk wordt geacht mogelijk, en leggen de lat hoger voor de volgende recordbreker.

Dit moet niet lichtvaardig worden opgevat; een wereldrecord breken is niet eenvoudig. Het gaat niet alleen om jarenlang hard werken, maar ook om veel talent, focus, vaardigheid en een beetje geluk - de omstandigheden moeten perfect zijn.

Maar als het allemaal samenkomt, kunnen mensen ongelooflijke dingen bereiken.

De wereldrecordfilm

Ambroise en zijn team hebben een 25-30 minuten durende documentaire film gepland. De film toont het verhaal achter het wereldrecord en deelt Ambroise's liefde en passie voor de kunst van het downhill skateboarden.

Ambroise wil anderen inspireren dat ook zij hun dromen kunnen verwezenlijken. Net zoals hij dat deed door op te kijken naar pro-atleten toen hij jonger was.

Hij heeft een crowdfundingcampagne opgezet om fondsen te werven voor de voltooiing van de productie. Deze eindigt op maandag 17 oktober 2022 en is net de 50% gepasseerd.

Hij hoopt dat dit de eerste grote film van vele is, want hij is al begonnen met het schrijven van ideeën voor zijn volgende productie.

Veel succes met de productie Ambroise en team, ik ben benieuwd naar de afgewerkte film.

Volg Ambroise op Instagram en Facebook.

Alle foto's © Ambroise Trauet

Volg meer van mijn avonturen op het gebied van filmmaken en muziekproductie op Instagram en Facebook

Soortgelijke artikelen