3508_3508_72_2016_182_1459848612
19 april 2023
Originele taal van het artikel: English Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Gratis rondleidingen!

Soms is het moeilijkste van een bezoek aan een nieuwe stad dat je weet waar je naar kijkt als je door de stad wandelt. Heb je ooit ergens nieuw gewandeld en gedacht, "dat gebouw is mooi, ik vraag me af wat het is"? Hetzelfde. Nou, Innsbruck heeft je gedekt. Een organisatie genaamd International Greeter verzorgt GRATIS privé wandelingen met een lokale bewoner. Er is geen betere manier om de prachtige stad Innsbruck te ontdekken dan met een local die je de weg wijst! Of het nu gaat om een majestueuze straat in de oude stad, de beste koffie in de stad, of de geschiedenis van dat prachtige gebouw: Een lokale gids is de beste optie, hands down!

Passie boven salaris

International Greeter bestaat uit vrijwilligers, die ervoor zorgen dat ze u de bezienswaardigheden laten zien om de juiste redenen. Uw rondleiding is niet zomaar een salaris, maar wordt met passie gedaan. Ze zijn enthousiast en aangenaam, blij om nieuwe mensen de ins en outs van de stad te laten zien. Ik ging met mijn besties, maar het is perfect voor gezinnen, kleine groepen (tot zes personen), individuen, en het is gratis!

Verborgen edelstenen

Of u Innsbruck nu voor het eerst bezoekt of op zoek bent naar verborgen juweeltjes van de stad omdat u er al eerder bent geweest: Innsbruck heeft zoveel te bieden, de gewone toerist krabt slechts aan de oppervlakte, een local kan dieper duiken en u 'hun' Innsbruck laten zien. Aangezien iedereen de wereld een beetje anders ziet, kan een nieuw perspectief net het juiste zijn!

Voor elk wat wils

Mijn gids was Rudolf Wiener, de "stichter" van de Greeters in Innsbruck. Sinds oktober heeft hij meer dan 20 groepen rondgeleid door de stad. Mensen uit Australië, Ecuador, Myanmar en nog veel meer kozen ervoor om Innsbruck met Rudi te verkennen. Het was in het begin een beetje vreemd om een rondleiding door Innsbruck te krijgen, aangezien ik hier al meer dan 15 jaar woon, maar Rudi deelde zoveel geschiedenis. Zelfs mijn vriend die in Innsbruck is opgegroeid, leerde iets nieuws! Dingen waar ik elke dag langsliep en waar ik nooit bij stilstond, hebben zoveel geschiedenis!

Thema rondleidingen

Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar, aangepast aan de behoeften van uw groep. Er is zelfs een rondleiding gericht op de populaire boekenserie/film "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy". Innsbruck inspireerde de auteur, Douglas Adams, om het boek te schrijven. Ik hou van dat boek en had geen idee! Ik heb zoveel geleerd tijdens mijn tour, waaruit blijkt dat er altijd wel iets over Innsbruck te leren valt.

Het Greeter netwerk is wereldwijd, begin in Innsbruck en maak een tour, wat heb je te verliezen?

Foto omslag: © Innsbruck Tourismus / Christof Lackner

Soortgelijke artikelen