FlipLab_IBK_byRudiWyhlidal–2835-edit
24 maart 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Wat doe je als het buiten regent en de zon zich achter wolken verbergt? Opkrullen op de bank in een deken en Netflix kijken? Dat is een goede optie, maar niet met kleine kinderen. Ze hebben energie en die moet eruit. Hier vindt u het perfecte slecht-weer-programma voor het hele gezin.

Op de sprong - plezier en actie in het Flip Lab

Als je echt je energie kwijt wilt, de Flip Lab in Völs trampoline is the place to be: spring op zoveel trampolines als je wilt. Hier kun je stoom afblazen zoveel je wilt. In de Tower Zone bijvoorbeeld kun je van verschillende hoogtes veilig in het luchtkussen Bagjump springen of "flippen". Perfect voor het oefenen van verschillende trucs en sprongen vanuit een staande positie. Ik ben super timide en als kind kon ik amper een salto maken, en het hield op toen ik een radslag maakte. Maar hier, durfde zelfs ik een salto te maken. Nou, of zoiets.

Maar vanaf het begin, wat is precies het Flip Lab? Het Flip Lab is een overdekte avonturenwereld met een totale oppervlakte van 2.000 vierkante meter. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan fun- en sporttrampolines. Het maakt dus niet uit of je goed wilt trainen of gewoon plezier wilt maken. Op meer dan 60 trampolines in elf verschillende zones vindt iedereen het juiste turntoestel om op te springen.

Mijn grenzen verleggen

We waren in Flip Lap op een stralend mooie dag. Ik weet dat ik hier over slechtweerprogramma's schrijf, maar het had één groot voordeel: er was bijna niets aan de hand. Ik kan me voorstellen dat het een beetje anders is op een regenachtige zondagmiddag. We vingen het echt perfect op en hadden genoeg ruimte om echt stoom af te blazen. We hoefden ook nauwelijks in de rij te staan om een gratis trampoline te krijgen, alles verliep perfect en was geweldig georganiseerd. Het motto van het Flip Lab is "mijn grenzen verleggen", wat hun filosofie samenvat. Met de steun van de instructeurs kan elke bezoeker proberen zijn of haar grenzen te bereiken - of het nu de eerste sprongen zijn of een driedubbele backflip. Maar dat is niet alles: "Veiligheid is een topprioriteit voor ons. Alle bezoekers doorlopen een gezamenlijke warming-up met onze getrainde instructeurs en worden geïnstrueerd over het juiste gedrag en de omgang met de apparatuur voordat ze de hal kunnen verkennen," vertelt de heer Schnöller, de operationeel manager.

Om onze ervaring kort samen te vatten: Het was geweldig en mijn zoon was er kapot van toen we weer weg moesten. Na een uur was de pret al voorbij. Maar maak je geen zorgen, we komen terug - het Flip Lab is het perfecte slecht-weer-programma!

Een beetje nerdy, een beetje griezelig, veel spanning - NoWayOut Escape Rooms

Ontsnappingskamer? Wat stel je voor, vooral een die NoWayOut heet? In mijn gedachten komen associaties met horrorfilms naar boven. Dus in het begin wist ik niet zeker of het wel de juiste gezinsactiviteit voor ons was. Ik las wat, bladerde door de website en vond wat ik zocht: naast diverse mysterie-, thriller- en zelfs horrorgames waren er twee kamers die geschikt waren voor kinderen. Na overleg met mijn man, die een grote fan is van Escape Rooms, kozen we voor"The Castle". Een Escape Room is een speciale kamer waar sleutels, kluisjes, kluizen en aanwijzingen verstopt zijn. Het ontsnappingsspel is een in tijd beperkte, spannende activiteit waarbij het de bedoeling is puzzels op te lossen met behulp van verschillende aanwijzingen die je stukje bij beetje ontdekt en zo - stap voor stap - je weg naar buiten vindt. In het begin krijg je een radio, maar als je vastloopt of op een andere manier hulp nodig hebt, kun je altijd contact opnemen met de "Game Master" - een personeelslid dat toezicht houdt op het spel en je graag helpt als je dat wilt. Er zijn verschillende kamers in NoWayOut, waarvan er twee ook geschikt zijn voor kinderen. Er is geen leeftijdsgrens. Na het spel legde onze spelleider mij uit: "Onze ervaring is dat kinderen vanaf 12 jaar de puzzels meestal zelf kunnen oplossen." Ik glimlachte binnensmonds, want mijn man en ik - die beiden ouder zijn dan 30 - hadden hulp nodig bij een of twee van de puzzels.

Gissen en trouwen

We hebben erg genoten van de Escape Room "The Castle". Het was spannend, leuk en iets totaal anders - de perfecte activiteit op een regenachtige middag voor alle puzzelfans. We komen zeker nog eens terug, maar voorlopig zonder kinderen. Achteraf gezien, waren ze nog een beetje te jong. Iedereen kent zijn eigen kind het beste, het was een beetje te eng voor mijn twee. Ook al kondigden ze na de wedstrijd allebei trots aan dat ze zeker nog eens zouden willen komen. Ik zou deze Escape Room aanraden aan kinderen die tenminste al op school zitten, die geïnteresseerd zijn in ridders en de Middeleeuwen, die graag puzzels oplossen en die niet snel bang worden.

Slechtweerprogramma voor jong en oud

Ik raad iedereen aan om een kijkje te nemen op de NoWayOut website. Hier vindt u bijvoorbeeld geweldige aanbiedingen voor studenten of Zwarte Maandag. Ook de website innsbruck.info biedt veel inspiratie. Wat dacht u van het volgende bedrijfsfeest of een vrijgezellenfeest in de Escape Room? En voor de echte romantici is hier een goede tip: wat dacht je van een huwelijksaanzoek in de NoWayOut - zij/hij zal geen nee kunnen zeggen

Heb een rustig bal

In B1 - het evenementencentrum in Innsbruck - zijn er ook Escape Rooms en nog veel meer. Of het nu gaat om lasergamen, 3D-minigolf, darts of het Visual Museum: plezier en vermaak zijn gegarandeerd voor iedereen. Dit alles is echt geweldig, vooral het museum - ik heb daar al een blogpost over geschreven, maar de favoriet van mijn familie is het Bowlingbaan. Voor mijn zoons was het de eerste keer en ook mijn man en ik hadden al jaren geen bowlingbal meer in onze handen gehad. Desondanks, of misschien juist daardoor, was het enorm leuk. Toen mijn jongens speelden, werden de balken aan de zijkanten verhoogd, zodat de bal niet in de goot kon vallen. Op die manier kunnen ze natuurlijk veel meer kegels omgooien. Als mijn man of ik aan de beurt waren, gingen de latten automatisch naar beneden en konden we "normaal" bowlen. Het was dom van me, want het maakte alleen maar duidelijker hoe slecht ik was. Ik heb verloren.

Een belangrijke tip: ik zou altijd op veilig spelen en een baan de dag van tevoren boeken. We waren op een zondag in B1 en het was erg druk op de bowlingbaan. Families, vrienden, koppels... het lijkt wel of de Amerikaanse versie van bowlen bij iedereen in de smaak valt.

Meer slecht weer programma

Ik hoop dat de lente ons veel zonnige dagen zal brengen, maar de regenachtige en grijze dagen zullen zeker komen, dat is zeker. Ik hoop dat u er nu op voorbereid bent dankzij mijn slechtweer tips. Als er niets voor u bij zit, waarom bezoekt u dan niet het Audioversum of Joy in Völs? Of wat dacht je van een bezoekje aan de bibliotheek - mijn tips vind je hier. Speciale tip voor kleine klimmers die ook in de regen hun hobby willen beoefenen: Het Bergstation - de klimhal in Telfs - heeft een super kindergedeelte voor jonge klimmers. Een absolute aanbeveling van mij. Ik heb er al een of twee middagen doorgebracht met mijn jongens.

Informatie:

Flip Lab:
Adres:
Landesstraße 3, 6176 Völs,
Routebeschrijving:
Buslijn T: elke 15 minuten en slechts 1 minuut lopen
Via A12, met de auto bij afslag Innsbruck Kranebitten, gratis parkeren
Openingstijden
Maandag - vrijdag: 14:00 - 19:00
Zaterdag, zondag, feestdagen & vakanties: 10:00 - 19:00
Contact
E-mail: innsbruck@fliplab.at
Telefoon: +43 720 900102
Homepage
Prijzen: hier

NoWayOut:
Adres:
Grabenweg 12,
6020 Innsbruck
Routebeschrijving:
Lijn F: slechts ca. 2 minuten lopen
Via A12: met de auto bij de afrit Innsbruck Ost, gratis parkeren
Openingstijden:
Zondag - donderdag 10.00 - 21.00 uur
Vrijdag - zaterdag 10.00 - 23.00 uur
Contact:
E-mail: innsbruck@nowayout-escape.at
Telefoon: +43 660 702 0000
Homepage
Prijzen: vanaf 17, 60 p.p

B1 BOWLING Innsbruck
Adres:
Valiergasse 15,
6020 Innsbruck
Routebeschrijving:
Lijn F tot de halte Etrichgasse (halte direct voor B1)
Via A12, met de auto bij de afslag Innsbruck Ost, gratis parkeren
Openingstijden:
Woensdag - donderdag: 15:00 - 23:00
Vrijdag: 15:00 - 23:30
Zaterdag: 12:00 - 23:30
Zondag en feestdagen: 13:00 - 22:00
Contact:
Telefoon: +43 512 90 88 66
Homepage
Prijzen: hier

Soortgelijke artikelen