Weiberleit-Restaurant-Ranggen-Tirol-LeaHajner
01 februari 2021
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Het begon allemaal met een passie voor koken. Kathrin Krieglsteiner uit Oberperfuss had waarschijnlijk nooit gedacht dat dit ooit tot een Gault Millau-token zou leiden. Na haar leertijd in de Villa Blanka in Innsbruck werkte ze in gerenommeerde etablissementen in Tirol en ontwikkelde ze haar gevoel voor een creatieve keuken waarin seizoensproducten altijd centraal staan."Overal waar je komt neem je een kleinigheidje mee", daarvan is ook haar moeder Irmgard, met wie Kathrin samen het restaurant runt, overtuigd. In 2011 runden de twee, toen nog samen met hun tante, een paar jaar de Rinner Alm. De "Weiberleit" boven in de hut, zeiden ze beneden in het dal. Een bijnaam die met hen is meeverhuisd naar het dal, want sinds 2017 werken de twee bij Gasthaus die Weiberleit in Ranggen. Met een motorkap sinds december 2020.

Het restaurant Weiberleit is gevestigd in het gemeentegebouw naast de kerk. En van buiten ziet het er heel onopvallend uit. Een dorpsherberg als alle andere? Verre van dat! Want ook al staan de twee powervrouwen zelf liever achter de schermen in de keuken, hun kookkunsten maken steeds meer furore.

Zij hebben thuis altijd veel gekookt, en hun eigen landbouw heeft hun bewustzijn voor goede producten altijd aangescherpt. Het is dan ook geen wonder dat op het menu altijd wordt vermeld waar alles vandaan komt - een zuiver geweten wordt immers steeds belangrijker. Met hun concept komen de twee niet alleen tegemoet aan de huidige tijdgeest, ze bevinden zich er ook zelf in.

Ze zetten op het menu wat ze leuk vinden. Een beetje klassiek, een beetje modern, een beetje ongewoon. De Wiener Schnitzel, de Cordon Bleu of de Currywurst (die ook vegetarisch verkrijgbaar is!) met huisgemaakte saus zijn de absolute klassiekers. Het voorgerecht van selderij-nougatcrème met lardo en bramen van Rangger is daarentegen een van de meer experimentele gerechten van de laatste jaren.

DE EERSTE MOTORKAP

Toegegeven, als je hoort dat een restaurant waar je het bijzonder goed hebt gehad nu een toque heeft, voel je je eerst en vooral bevestigd in je eigen gevoel voor lekker eten. En je bent blij voor de eigenaars. Blijkbaar was het niet alleen ik, maar ook vele anderen. Voor Kathrin heeft de muts op zich in eerste instantie niet veel losgemaakt, maar de telefoontjes en felicitaties van anderen maken moeder en dochter natuurlijk enorm gelukkig!

LOKAAL ETEN OP HET MENU

Groenten uit het dorp, van de biologische boer in Fritzens of van de Seidemann kwekerij in Völs. Tiroolse asperges en bessen uit het Alpbachtal en Goaskas uit de buurman. Het grote aantal leveranciers maakt de planning van het menu, dat om de drie à vier weken verandert, niet altijd gemakkelijk, maar wel een uitdaging. Zelfs rijst van Oostenrijkse teelt of moeflon (wilde schaap) uit Tirol komen op het menu terecht. Er wordt gekookt wat in het seizoen is, en in de zomer worden er veel kruiden in de tuin gekweekt.

Eenkleine tip: in het restaurant is ook een winkeltje waar u streekproducten als souvenir kunt kopen, zoals jam, sap, Oostenrijkse rijst en nog veel meer.

OP NAAR RANGGEN!

Het kleine toeristische dorpje Ranggen ligt ten westen van Innsbruck direct aan de Peter-Anich wandelroute en dicht bij het Rangger Köpfl ski- en wandelgebied bij Oberperfuss (ideaal voor beginnende skiërs, een skitocht, Törggelen bij de Rosskogelhütte, etc.). Ook niet ver weg is de Hofschank Gutleben in Itzlranggen.

Met de bus 4165 bereikt u Ranggen rechtstreeks vanaf het centraal station van Innsbruck ongeveer eenmaal per uur in ongeveer 40 minuten. Parkeren is mogelijk voor de kerk, die door haar omvang niet over het hoofd kan worden gezien. Hier vindt u meer informatie over de dorpskerk van Ranggen, die eigenlijk uit drie kerken bestaat!

Tip: In de kleurige telefooncel voor de bushalte is een kleine boekenruilplaats waar u een boek dat u al gelezen hebt, kunt ruilen met een ander.

OPENINGSTIJDEN & CO

De laatste informatie over openingstijden en het menu vindt u op www.dieweiberleit.at of persoonlijk aan de telefoon op +43 664 88 199 227.

Momenteel (vanaf januari 2021) bieden de Weiberleit van donderdag tot zondag een afhaalservice volgens hun eigen menu!

Soortgelijke artikelen