Innsbruck-Wilten-Sillschlucht-11
23 juni 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De groene wijk in het zuiden van Innsbruck

Wilten staat niet alleen bekend om zijn geschiedenis en cultuur, maar ook als groene recreatieoase. Direct aan de Bergisel bij de skischans leiden verschillende paden naar de Sill-kloof, waar je van alles kunt ontdekken - maar vooral een mooi contrast met de stad vindt.

Tip: Ideaal te combineren met een bezoek aan het museum of de skischans! Tirol Panorama of de skischans!

Panorama circuit op de Bergisel

Ideaal voor wie een paar uurtjes over heeft en de natuur in wil zonder per se de wandelschoenen uit te hoeven pakken of vele hoogtemeters te hoeven klimmen. Oké, er zijn er een paar, maar ze zijn de moeite waard, dat beloof ik!

De panoramarondwandeling Bergisel begint direct achter het museum op de grote parkeerplaats. Daarvoor moet je een korte omweg maken naar het paviljoen bij het Kaiserjägermuseum. Het uitzicht over de stad is hier bijzonder mooi!

Maar het begint pas echt bij de parkeerplaats. Over een smal pad loop je eerst door het bos naar het Uitkijkplatform Drachenfelsen. Door het rooster op de grond kun je direct in de Sill-kloof kijken - je kunt maar beter geen hoogtevrees hebben! Als je dat wel hebt, kun je gewoon genieten van het uitzicht op de architectonisch spannende vorm van het platform met vaste grond onder je voeten.

Hoog boven de Sill Gorge

Ga verder over het grindpad rond de Bergisel en naar de legendarische skischans met stadion. Onder het stadion aan de overkant van de weg bereik je dan weer Tirol Panorama en daarmee het startpunt van de panoramatour.

Vergeet je camera niet! Het uitzicht op de stad en de Nordkette vanaf hier is elke keer weer indrukwekkend.

Als je nu honger hebt gekregen, kun je stoppen op „Restaurant 1809 am Bergisel“ of een paar minuten langer lopen in de richting van de stad, bijvoorbeeld om plaats te nemen in de groene tuin van de Giant Haymon.

Meer info

Een gedetailleerde beschrijving en meer informatie vind je hier: Wandeling 2: Diepe kloven en hoge redoute.

Panoramalus vanaf Triumphpforte: 6 km, gemakkelijke paden.

Meer over Wilten:

Soortgelijke artikelen