IMG_1647
21 augustus 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Wie een stedentrip maakt, doet er goed aan een wandeling te maken en zich te verwonderen over de lengte. Zoals de Franse denker Guy Debord bijvoorbeeld, die het onbevooroordeeld wandelen door onbekende streken ooit omschreef als een"dérive" en het vermoedelijk gewoon leuk vond om te gaan wandelen. Als je gewoon alles vergeet en je laat leiden door je verleiding, zul je zelfs het oude vertrouwde op een heel nieuwe en bijzondere manier ervaren. In de geest van de Franse flâneur heb ik onlangs een stadstour van een andere aard gemaakt. De Culinaire Ambachtelijke Rondleidingen leiden langs de mooiste versnaperingen van lokaal vakmanschap.

Een pen om mee te schrijven

In dit land wordt een klein biertje ook wel Stifterl genoemd, wat meestal weinig met schrijven te maken heeft. Dat je direct na het begin van de culinaire stadswandeling echt iets nodig hebt om over te schrijven, is te danken aan de onmetelijke rijkdom aan kennis die uit onze hoofdfiguur Victoria opborrelt. Nog voor de eerste tap kraait, zitten we al druk te kauwen op een handvol gerst in de Krahvogel, de basisingrediënten te laten smelten in onze mond. Het Starkenberger HeimatBier wordt dan getooid met een zelfbewuste schuimkraag met een fijne moutige noot - mooi, drinkbaar, sympathiek. Victoria serveert de brouwerij rondleiding digitaal op een tablet, zodat je je handen vrij hebt om te genieten. De chef brengt zelf de spinazieknoedels en vertrekt pas als iedereen alles buitengewoon lekker vindt.

Een goed gevoel, slokje voor slokje

Maar omdat het niet alleen om vers getapt bier gaat, wordt de rondleiding onmiddellijk gevolgd door een zogenaamde "Saftl", d.w.z. water met suiker en additieven. In ons geval is de spoeldrank van AlpPine Spirits echter uitzonderlijk lekker in lokale bergdennen. Voor we verder gaan, de bergden in de likeur heet toepasselijk "Zapfenstreich" en krijgt van iedereen een hart onder de riem gestoken in het boekje bij de biertour. In de frisse lucht kondigt Michael van de wijkkrant vrolijk aan dat iedereen morgen in de krant zal staan en hij belooft elke alcoholgerelateerde opvallendheid streng te censureren. Een toepasselijk voorwoord, want in de Bierwelt Tirol laat Victoria zich ook verleiden door een "Kosterl" (experimentele slok). Gastheer Igor Pshenyshnyuk heeft ook enkele zeer goede argumenten in petto, bijvoorbeeld, pure chocolade met een vleugje zout gaat goed samen met Tux Mountain Porter. Het belangrijkste is dat we vandaag met een goed gevoel naar huis gaan, kondigt onze bierkenner aan, en laat Igor dan zelfs een Spaanse zeldzaamheid inschenken, voor een betere vergelijking, natuurlijk.

Singles Tour ontmoet Beer Date

Gelukkig hoeven we niet ver te gaan naar het volgende station, de Markbar is aan de overkant van de weg. Hier borrelt de eerste lokale "Naturradler" in het glas, geproduceerd in de brouwerij van Zillertal Bier. Deze wordt vergezeld door stevige alpenblauwe kaas en een Nako "skiwater" met een delicaat vleugje Zwitserse pijnboom. Terwijl we ons een weg dromen door het bos en de weiden, legt Victoria de productie en de achtergrond uit. We leren ook dat de Culinaire Ambachtelijke Rondleidingen nooit hetzelfde zijn, omdat het aanbod en de variëteiten ook seizoensgebonden zijn. In september is er bijvoorbeeld ook een Singles Tour op het culinaire cultuurprogramma, met sprankelende bierdates voor gelijkgestemden.

Onze tocht eindigt uiteindelijk bij de Tribaun, alleen is Michael onderweg ergens in de Dérive verdwaald. In de kelderbar staan al meer dan een dozijn tapkranen paraat en in de achterkamer is de tafel voor ons gedekt: Huisbrood van het houtvuur, gegarneerd met een hartige Brettljause, de eerste Pale Ale heet Padawan. Beroemd fruitig met een bitter bouquet, daar zijn we het mee eens. Een even verfrissende Mountain Pale Ale later, schenkt Victoria de finale in: Red Oil van Bierol, omdat de grootvader van de brouwmeester zijn Red Ale zo noemde. De avond eindigt op een humoristische, hoppige noot, en als afscheid krijgt iedereen een goodiebag vol herinneringen. Het goede gevoel heeft al lang gesproken: wie ook maar een beetje van bier houdt, zal hier echt leren ervan te houden. En Innsbruck, trouwens. Als je zin en dorst hebt, kun je hier meedoen.

Restaurant-Bar Krahvogel / Anichstraße 12 / +43 512 580 149 / krahvogel.com

Bierwelt Tirol / Marktgraben 2 / +43 677 611 581 71 / bierwelt.tirol

Marktbar am Inn / Innrain 2 / +43 512 319 594 / marktbar-am-inn.at

Tribaun / Museumstraße 5 / reserveringen: squarespacescheduling.com / tribaun.business.site

Culinary Craft Tours / culinarycrafttours.com / office@culinarycrafttours.com

Soortgelijke artikelen