Das Kofel
03 oktober 2019
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Het oog eet met je mee! Het is een gezegde dat we allemaal kennen en er zit veel waarheid in. Het heeft in de eerste plaats betrekking op het uiterlijk van het voedsel, maar ik zou het willen uitbreiden tot de omgeving. Een bord spaghetti smaakt me het best met uitzicht op zee. En mijn favoriete maaltijd – het ontbijt – smaakt het best boven de daken van Innsbruck. Niet op het dakterras, maar in de bergen. Wat is er beter dan een ontbijt croissant? Een ontbijt croissant op de bergweide!

Seegrube

Het oog eet met je mee!

De Umbrüggler Alm

Ik wilde al heel lang naar de Umbrüggler Alm, vrienden en kennissen raadden het ten zeerste aan: “Je moet er eindelijk eens naartoe”, “Alles is gloednieuw en echt klasse!” Mijn nieuwsgierigheid was natuurlijk gewekt, maar wie heeft dat niet meegemaakt? Je bent van plan iets te doen, maar op de een of andere manier staat er altijd iets in de weg. Maar uiteindelijk heb ik het toch gemaakt, en als ontbijt. De Umbrüggler Alm houdt zijn belofte. Het is zeker de Porsche onder de hutten. Het decor doet meer denken aan een modern restaurant dan aan een klassieke alpenweide. Een leuke afwisseling! De nabijheid van Innsbruck maakt het de perfecte bestemming voor iedereen die een korte, niet al te inspannende wandeling wil maken.

Forststraße zur Umbrüggler Alm

De bosweg is breed en kan ook met kinderwagens worden gebruikt, maar pas op: het is inspannend!

Het beste is te parkeren bij Hungerburg en het goed aangegeven pad naar de hut te volgen. De bosweg is geschikt voor kinderwagens, maar pas op: bergop is duwen echt vermoeiend. Mijn zus, die regelmatig op haar mountainbike naar de Umbrüggler Alm rijdt en me hielp duwen, zei: “Ik heb nog nooit zo gezweet op deze route” Dus we hebben tenminste ons ontbijt verdiend.

Umbrüggler Alm

Je kunt alles zien door de grote panorama ramen!

Niet alleen de nobele ambiance, het moderne design, het mooie terras en de grote panoramavensters zijn het vermelden waard. De keuken is ook echt iets. Niemand hoeft de Umbrüggler Alm hongerig te verlaten. Als u een echte brunch wilt, moet u op tijd reserveren. Het “normale” ontbijt was genoeg voor ons. Naast gebakken eieren met spek, veel brood en boter, trakteerden we onszelf op een Zopf met jam als zoete afsluiter. De prijzen zijn matig, niet goedkoop, maar betaalbaar.

Frühstück auf der Umbrüggler Alm

Na de inspanning is een roerei met spek en een boterham met boter precies wat je nodig hebt.

Frühstückszopf auf der Umbrüggler Alm

In het verleden hadden we Zopf alleen op zondag thuis. Op de Umbrüggler Alm trakteer ik mezelf ook op een donderdag.

De Umbrüggler Alm is ook een geschikte bestemming voor gezinnen. De beklimming is betrekkelijk kort (ongeveer 40 minuten) en gemakkelijk te doen, zelfs voor kleine bergbeklimmers. Er is ook een kleine maar leuke speeltuin.

Ontbijt op de Patscherkofel

Na zoveel gezweet te hebben op weg naar de Umbrüggler Alm, deden we het rustig aan en namen we lui de gondel naar het bergstation van de Patscherkofel: naar het restaurant“Das Kofel“. Voor mijn zonen is de rit zelf een klein hoogtepunt. Zwevend boven het bos, is er zoveel te ontdekken en te bekijken. En als je eenmaal boven bent, heb je een prachtig uitzicht over Innsbruck en het Inntal.

Patscherkofelbahn

Zelfs de rit naar “Das Kofel” is een belevenis.

Een uitzicht dat onbetaalbaar is. Bij het ontbijt juist het tegenovergestelde. We trakteerden onszelf op een gastronomisch ontbijt, en voor iets minder dan € 25,00 per persoon, is het heel betaalbaar. De naam zegt het al: hier kunt u smullen als een gourmet.

Ik ben een grote fan van eieren bij het ontbijt. Maar thuis ben ik meestal te lui en/of te gestresst om ’s morgens iets klaar te maken. Bij Das Kofel heeft u keuze te over: of het nu gaat om een gebakken, roerei of hardgekookt ei, met kruiden of spek, alles wordt hier vers bereid. Als je hier wilt ontbijten, moet je echt honger hebben! Het is het beste om het diner de dag ervoor over te slaan. Want: Naast de eieren is er alles wat uw ontbijthart begeert: koffie, thee, cacao, vers brood en gebak, verschillende soorten worst en kaas, gerookte zalm, honing, jam, Nutella, verse fruitsalade, yoghurt en muesli, jus d’orange en een glas Prosecco.

Eier, Speck und Croissant im Restaurant "Das Kofel"

Beter dan dit wordt het niet: eieren, spek en croissants bij Das Kofel.

Het gastronomische ontbijt moet zeker drie dagen op voorhand worden besteld en gereserveerd. Voor wie niet zo’n honger heeft, is er een iets afgeslankte versie in de vorm van een zoet of hartig ontbijt. Meer informatie is hier beschikbaar.

Top tour als een spijsverteringswandeling

We hebben echt genoten van het ontbijt – in de waarste zin van het woord – en hebben bijna de hele ochtend doorgebracht in “Das Kofel”. Dankzij de speeltuin hebben onze jongens zich ook niet verveeld. We hadden een goed uitzicht op hen en konden in alle rust van onze cappuccino genieten. Maar op een gegeven moment kregen onze reislust en schuldgevoelens de overhand. Na zo’n uitgebreide maaltijd, wil je echt bewegen. Een korte rondleiding over de top is een goed idee!

Das Kofel

De Kofel en zijn adembenemende ligging

De wandeling van het restaurant naar de zendmast op de top van de Patscherkofel is perfect voor gezinnen. Het pad is breed en zeer geschikt voor kleinere kinderen. We hadden ongeveer anderhalf uur nodig voor de beklimming. Maar wij zijn waarschijnlijk geen maatstaf voor de gemiddelde wandelaar. Zonder kinderen ben je veel sneller. Het uitzicht vanaf de top is geweldig, en er zijn veel andere wandelingen mogelijk vanaf hier.

Ausblick vom Patscherkofel

Dit uitzicht is onbetaalbaar.

Genieten op de Nordkette

“Om te genieten en te blijven hangen”: dat is de slogan van het restaurant Seegrube op zijn homepage. Ik vind het echt passend. Omdat ik de hele dag op de Nordkette zou kunnen blijven. Als geboren Tiroolse ben ik opgegroeid in de bergen, en hoewel ik ze elke dag zie, word ik altijd overweldigd door hun schoonheid. Ik kan me dus alleen maar voorstellen hoe imposant dit prachtige decor moet zijn als je het voor de eerste keer ziet.

wunderbarer Ausblick auf Innsbruck

Ik ken niemand die hier niet graag een tijdje blijft hangen.

Als u vóór het ontbijt sportief bezig wilt zijn en het echt wilt verdienen, stap dan op een mountainbike of wandel te voet de Nordkette op. Maar laten we eerlijk zijn, het smaakt ook goed als je de trein neemt – zoals wij deden. Innsbruck doet zijn naam als Alpenmetropool alle eer aan. Waar anders kunt u in een mum van tijd van het stadscentrum naar hoogalpien terrein komen? Je stapt op de Hungerburgbahn bij het Congres, stapt dan over op de Nordkettenbahn en je bent al op de top. En geniet van het adembenemende uitzicht bij het ontbijt.

Restaurant Seegrube

gezellig…

Spielplatz auf der Nordkette

Zelfs de kleine gasten hebben plezier.

In het restaurant Seegrube kunnen ontbijtliefhebbers zich tegoed doen aan een buffet: Gerookte zalm, worst, kaas, jam, gebak, eieren, sinaasappelsap, een glas Prosecco, thee, koffie of cacao zijn allemaal verkrijgbaar voor €40, inclusief het treinkaartje. Zonder treinkaartje of met een Tirol vrijetijdskaartje kost het slechts €20,90.

Frühstück im Restaurant Seegrube

Een glas sinaasappelsap smaakt nog beter met dit uitzicht

Ontbijt in de bergen rond Innsbruck

Innsbruck biedt zo veel geweldige opties, hier kan iedereen het perfecte ontbijt voor hem of haar vinden. Tips voor ongewone locaties zijn hier te vinden en gezinnen zouden hier eens een kijkje moeten nemen. Naar mijn mening ligt het mooiste landschap niet in de stad, maar erboven. Dus ga je gang, trek je wandelschoenen aan en ga de berg op!

Informatie:

Umbrüggler Alm:
Umbrückleralmweg 36 , 6020 Innsbruck
+43 664 / 32 44 543
www.umbrueggleralm.at
Openingstijden:
Woensdag tot maandag 9:00 – 21:30 uur
Vrije dinsdagdag (Op feestdagen die op een dinsdag vallen, is de Umbrüggler Alm open)
Tijdens de wintermaanden:
Vrije dag maandag en dinsdag
Interessante blog post van Susanne

De Kofel:

Römerstraße 81 – bergstation Patscherkofel
6080 Igls
+43 5702 / 10 500
office@patscherkofel-gastro.at
www.patscherkofel-gastro.at
Openingstijden
dagelijks – tijdens de openingsuren van de Patscherkofel kabelbaan
9:00 – 16:00 – donderdag 9:00 – 22:00

Restaurant Seegrube
Seegrube bergstation , 6020 Innsbruck
+43 664 88 44 78 17
restaurant@seegrube.at
nordkette.com/nl/restaurant-seegrube.html
Openingstijden:
Maandag – Zondag: 8:30 – 17:00 Vrijdag: 8:30 – 23:30

Foto omslag: © Innsbruck Toerisme / W9 Studios
Tenzij anders vermeld Beelden © Elisabeth Siegl

Soortgelijke artikelen