winter-anpruggen
07 december 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

"Je kunt niet te veel winter hebben in de winter", zei de Amerikaanse dichter Robert Frost ooit. En geen enkele andere stad ter wereld kan meer winterbelevenissen in één winter stoppen dan Innsbruck, zeg ik. Niet elk begin van de winter is even betoverend, maar er is echt niets mis met de start van het kerstseizoen dit jaar. Besneeuwde bergen, besneeuwde daken en de groene Inn-rivier zien er vaak uit als iets uit een prentenboek. Hoewel er nog genoeg tijd is voor wintersport, zijn de kerstactiviteiten wat beperkt. Des te meer reden om meteen in actie te komen!

Kerstmarkt hoppen

De grote kerstmarkten zijn al in volle gang - in de oude stad en op het marktplein dagelijks tot 23 december, in de Maria-Theresien-Straße zelfs tot 24 december, en op de Hungerburg met uitzicht op het Inntal kun je zelfs tot 6 januari van de punch genieten. De kleine maar fijne markt in St. Nikolaus loopt tot 31 december en die in Wilten op de Wiltener Platzl tot 22 december. Hier kun je een kijkje nemen achter de schermen van de Innsbruck Bergkerst en informatie krijgen over alle kerstmarkten.
Tip: De torenfanfare speelt elke dag om 17.30 uur op het Gouden Dak, absoluut de moeite waard om te zien en altijd mooi om naar te luisteren. Nog beter: bekijk de torenfanfare en het reilen en zeilen op de markt vanaf de stadstoren, die dagelijks tot 20.00 uur open is.

De kleintjes en de groten

Maar dat is niet alles, er zijn ook kleine markten en kerstevenementen. Bijvoorbeeld de Kunst & Designmarkt, ook bekend als Handliches Gejubel in der Bäckerei op 9 en 10 december van 10 tot 17 uur in de Dreiheiligenstraße 21a. Naast handgemaakte cadeaus, punch en etenswaren van de Feld-Verein vindt de tentoonstelling "More Than Meets The Eye" plaats en in het lopende project van "INKK. DAS INNSBRUCKER KUNST KOLLEKTIV" staan Special Olympics atleten in de schijnwerpers.
Tip: Er zijn ook decoratieworkshops met Papelier!

De Bale winter bazaar vindt plaats in hetzelfde weekend van 9 tot 10 december. Er zijn verschillende kraampjes, een kinderprogramma, circusentertainment, workshops en live muziek! Er is geen consumptieverplichting en geen entreeprijs - maar kleed je wel warm aan, want het evenement vindt in weer en wind plaats in de open lucht en deels in een tent.

De sprookjesstraat: kinderprogramma

De sprookjesstraat op de kerstmarkt van Innsbruck bestaat al meer dan 25 jaar. Deze winter zijn er zes nieuwe sprookjesfiguren bijgekomen. De figuren komen echter pas echt tot leven als je luistert naar de bijbehorende sprookjes. De sprookjes Kikkerkoning, Rapunzel, Max & Moritz en Sneeuwwitje zijn online beschikbaar en kunnen vooraf thuis of ter plekke via de mobiele telefoon worden beluisterd. Ze zijn op muziek gezet door AUDIOVERSUM Innsbruck en geluidskunstenaar Peter Kollreider. Het sprookjespodium is ook een integraal onderdeel van de Märchengasse. Hier neemt het Westbahntheater je twee keer per dag mee in de wereld van de gebroeders Grimm.
Tip: hier kun je zien welk sprookje wanneer wordt opgevoerd. De voorstellingen vinden dagelijks plaats om 16:30 en 17:30 uur .

Magische lichtjes bij Lumagica in de binnentuin

LUMAGICA opent dit jaar voor de vierde keer zijn deuren in de Hofgarten. Het programma "Reis door de tijd" omvat dit jaar een rondlopende route van ongeveer een kilometer met nieuwe fascinerende lichtinstallaties die bezoekers zullen verbazen, aanmoedigen om te blijven hangen en mee te doen.
Tip: Net als vorig jaar is LUMAGICA gratis inbegrepen bij de Innsbruck Card en de SKI plus CITY Pass. Met de Welcome Card krijgt u 20% korting.

Must-eats met kerst

Ik kijk altijd uit naar deze drie lekkernijen in de kersttijd:

  • Kiachl zijn het hele jaar door verkrijgbaar in Tirol, maar vaak alleen tijdens festivals en op speciale feestdagen. Tijdens de advent kun je ze elke dag krijgen op de kerstmarkt voor het Gouden Dak. Vers gebakken, met zuurkool of veenbes/ribbelsteentjes, smaken ze het best als je ze ter plekke eet. Pro tip: met de Kiachl in de hand slenter je langs de rechterkant richting de kerstboom en beklim je de kleine trap naar de bovenste verdieping. Het uitzicht maakt het nog lekkerder, beloofd!
  • Peperkoek! De gelimiteerde editie gemaakt door Konditorei Peintner ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Innsbruck Bergkerst. De peperkoekkoekjes zijn gevuld met glühwein, licht en luchtig en hemels lekker. Je kunt hier een kijkje nemen in de bakkerij, waar opa Viktor (92) persoonlijk het deeg mengt: Konditorei Peintner: een bezoek aan de peperkoekfabriek.
  • Zillertaler donuts zijn ook een specialiteit van de Tiroolse keuken die niet vaak op menukaarten te vinden is. Op de kerstmarkt in de oude stad, direct aan het Vier-Viecher-Platz, heeft Gasthaus Weißes Rössl een kraam waar je ze vers kunt krijgen. Een ideaal tussendoortje!

Op een prachtig, stralend en (met sneeuwkristallen) sprankelend kerstseizoen!

Soortgelijke artikelen