2110_Chalet_(c) Brautmoden Tirol
29 maart 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Vandaag wordt het romantisch, want het gaat over trouwen. Vanaf het moment dat een stel besluit te gaan trouwen, beginnen de voorbereidingen al. Waar willen we trouwen, wie nodigen we uit, waar koop ik mijn jurk, hoe zit het met het vrijgezellenfeest. Ik weet uit eigen ervaring hoe stressvol dat kan zijn. Gelukkig biedt de regio rond Innsbruck de perfecte omstandigheden voor dit alles, zodat niets een onvergetelijke bruiloft in de weg staat.

Van kleine meisjesdroom tot droomhuwelijk

Zoals veel meisjes droomde ik als kind al van mijn bruiloft. Op mijn grote dag wilde ik me als een prinses voelen en het met al mijn vrienden en familie in grote kring vieren. Uiteindelijk liep alles anders. We trouwden in 2020. Misschien zijn sommige mensen het al vergeten, maar dit jaar was niet het beste voor grote feesten. We hadden geen uitbundig feest, maar een viering in de kleinste kring. Maar ik kan je zeggen, het had niet mooier kunnen zijn. Onze bruiloft was precies goed voor ons en ik ben dankbaar dat we een prachtige dag hebben kunnen hebben ondanks alle obstakels die ons tijdens de voorbereidingen in de weg werden gelegd. Ik kan onze locatie en onze fotograaf aan elk stel aanraden, net als de bruidswinkel waar ik mijn jurk kocht - maar daarover later meer.

Te vroeg bestaat niet

De beste manier om je bruiloft voor te bereiden is door op zoek te gaan naar een geschikte locatie. Ik heb gelezen dat je je niet moet fixeren op een datum, want dan ben je natuurlijk niet flexibel en beperk je jezelf. Maar dat maakte ons niet uit, we wilden trouwen op onze 10e verjaardag - come what may. Toen we begin januari in oktober op zoek gingen naar de perfecte plek voor onze grote dag, kregen we al heel wat afwijzingen. "Sorry, we zijn al volgeboekt", hoorden we niet één keer. Dus wat heb ik hiervan geleerd: beter te vroeg dan te laat. Gelukkig vonden we de perfecte locatie na lang zoeken en eindeloos heen en weer gaan, maar daarover later meer. In dit bericht beginnen we met de zoektocht naar de perfecte trouwjurk, gaan we verder met de huwelijksreceptie en eindigen we met het mooiste deel - de grote dag.

Zeg ja tegen de jurk

Ik kocht mijn trouwjurk, net als mijn zus voor mij, in de winkel van Dagmar Melmer Bruidsmode Tirol winkel. Ik kan dus uit eigen ervaring zeggen dat je hier topadvies krijgt. Er is een jurk voor elke bruid en elke smaak. Ik had altijd het gevoel dat ik in goede handen was. De adviseurs nemen veel tijd voor elke bruid en staan altijd klaar om te helpen en te adviseren. Tegelijkertijd heb ik nooit het gevoel gehad dat ik werd opgelegd. Ik kan er niet tegen als ik het gevoel heb dat mijn wensen en ideeën niet serieus worden genomen en dat mij iets wordt aangepraat. Dus een kleine tip terzijde: als je een slecht gevoel hebt, waar dan ook - in de bruidsmodezaak, bij de kapper of waar dan ook - zoek dan iets anders. Het is jouw dag en je hoeft niemand een plezier te doen behalve jezelf!

Laatste nacht van de vrijheid

Al in het oude Griekenland bestonden er aan het huwelijk voorafgaande festiviteiten. Toen kregen de ouders van de bruid de gelegenheid om de waardigheid van de toekomstige bruidegom te beoordelen. In Duitsland is het breken van porselein aan de vooravond van de bruiloft een traditie - vandaar de naam Polterabend. Tegenwoordig wordt een paar weken voor de bruiloft het zogenaamde vrijgezellenfeest gevierd. Het is meestal een levendige en vaak een beetje obscene aangelegenheid. De bruid/ bruidegom is verkleed in grappige kostuums, moet opdrachten uitvoeren, raadsels oplossen of door de stad lopen om "onzin" te verkopen. Als studentenstad biedt Innsbruck volop mogelijkheden om te feesten. Een tip hiervoor is bijvoorbeeld de bar Vos & Haas of de beruchte Bogenmeile. Daar volgt de ene kroeg op de andere. Precies de juiste plek voor een kroegentocht.

Het iets andere vrijgezellenfeest

Voor iedereen die het liever wat rustiger aan doet, heb ik een suggestie: Wat dacht je van een filmavondje? Maar een gewoon bezoek aan de bioscoop zou te saai zijn en een bruidspaar niet waardig. Op Metropol kun je de exclusieve bankkamer huren. Nip aan een glas prosecco terwijl je naar een coole film kijkt en begin je bruidsborrel op een ontspannen manier.

Je wilt iets heel anders proberen, artistiek bezig zijn en tijd doorbrengen met je beste vrienden in een ontspannen sfeer. Pennello geeft je de kans om precies dat te doen. Samen kunnen jullie keramiek beschilderen. Jullie kunnen bijvoorbeeld een gepersonaliseerde ontbijtset maken voor het bruidspaar. Dit is een mooi huwelijkscadeau en een mooie herinnering aan een heerlijke avond met vrienden. Voor groepen vanaf 10 personen kun je bij Pennello een eigen feestzaal huren. Om geen honger en dorst te lijden tijdens het schilderen, kunnen er op uw verzoek hapjes worden georganiseerd. Voor meer informatie, klik hier.

De grote dag

Als twee mensen elkaar eeuwige liefde zweren, moet dat goed gevierd worden. De locatie is cruciaal. Zoals reeds aangekondigd, stel ik jullie graag voor aan enkele prachtige locaties voor jullie bruiloft. Volgens mij zijn ze allemaal zo idyllisch dat je nergens anders heen hoeft te reizen voor de trouwreportage. Maar omdat Innsbruck zoveel plekken biedt voor prachtige foto's en het echt moeilijk kiezen is, heb ik aan het eind een paar foto hotspots voor jullie samengevat.

Onze bruiloft in de Alpen

Ik begin met onze trouwlocatie: de Stöttlalm - voor mij is er geen betere plek voor een bruiloft. Dat komt natuurlijk door mijn persoonlijke ervaring en mijn mooie herinneringen. Maar objectief gezien is de Stöttlalm echt de perfecte plek om te trouwen. Van de burgerlijke of vrije huwelijksceremonie direct aan het bergmeer tot de fotoshoot en het feest zelf, alles kan hier op één plek plaatsvinden. Romantischer kan het niet: aan het meer, omgeven door een adembenemend bergdecor en met uitzicht op het Mieminger Plateau kun je elkaar de eeuwige liefde zweren. Dat was tenminste ons plan. Helaas gooide het weer roet in het eten. In plaats van de geplande ceremonie in de open lucht, trouwden we onspectaculair bij de burgerlijke stand van Mieminger.

Maar niet getreurd, zoals de Italianen zo mooi zeggen: "sposa bagnata, sposa fortunata", wat zoveel betekent als "gebakken bruid, gelukkige bruid". Dankzij de weerbestendige en verwarmde wintertuin op de Stöttlalm stond niets een prachtig feest in de weg - ondanks de regen. Ons huwelijk was perfect, hoewel we het oorspronkelijk heel anders hadden gepland. Dit was grotendeels te danken aan gastheer Raphael van de Stöttlalm. Hij was super flexibel, hielp ons bij de voorbereidingen met veel goede ideeën en was door en door een perfecte gastheer. De Stöttlalm biedt plaats aan maximaal 100 personen en is de ideale plek om te trouwen voor iedereen die houdt van huttenflair, van rustiek en van de natuur.

Trouwen in de Greenvieh

Voor degenen die liever iets nobelers en eleganters willen, kan ik de Greenvieh - ook op het Mieminger Plateau. De Greenvieh Chalet is ontworpen voor evenementen tot 140 personen. Als u een kleinere bruiloft plant, viert u het in de zaal "Greenside" op de begane grond. De keuken van de Greenvieh is uitstekend, evenals de service. Meer informatie en alles wat u moet weten over trouwen vindt u hier.

Ontspannen feesten op de Moosalm

Voor mijn volgende locatietip blijven we op het Mieminger Plateau. Vergelijkbaar met de Stöttlalm is de Moosalm een rustieke en nuchtere sfeer. Het grote zonneterras met een prachtige tuin en kinderspeelplaats, de gezellige binnenruimte en de prachtige omgeving maken de Moosalm de perfecte plek voor een ontspannen bruiloft. Met betrekking tot de menuplanning, de tafelschikking en voor alle andere vragen staat de pachtster mevrouw Jele graag ter beschikking. Wie zich in een sprookje wil wanen, rijdt niet met de auto, maar natuurlijk in een paardenkoets: bij de Moosalm is dat geen probleem - meer informatie vindt u hier.

Hoogste trouwlocatie van Innsbruck

De hoogste trouwlocatie van Innsbruck ligt op 1.905 meter boven de zeespiegel, boven de daken van de stad. Het adembenemende panorama en de fascinerende ambiance op de berg staan garant voor een spectaculair feest en prachtige trouwfoto's! Het restaurant Seegrube by DoN biedt het hele jaar door plaats aan maximaal 150 gasten. Voor culinaire hoogstandjes en een sfeervolle ambiance wordt gezorgd. Meer informatie en alles wat u moet weten over trouwen op de Nordkette vindt u hier.

Wat overblijft zijn de mooie herinneringen - en foto's

Op een gegeven moment is zelfs de mooiste dag voorbij. De jurk hangt in de kast, de taart is opgegeten en de bloemen verdord, maar wat blijft zijn de herinneringen. Om die niet alleen in je hoofd te hebben, maar ook tastbaar en voor je ogen, zijn goede trouwfoto's minstens zo belangrijk als al het andere.

Danijel Jovanovic werkt als blogger en fotograaf. Hij heeft al vele bruidsparen begeleid en hun mooiste dag op foto vastgelegd. Hij is dus een absolute expert op dit gebied. In zijn blogpost "Trouwen in Innsbruck? Zeg JA tegen deze locaties" vindt u de juiste locaties voor uw fotoshoot.

Een sprookjesachtige fotoshoot

Ongeveer 450 jaar geleden werd aartshertog Ferdinand II van Oostenrijk verliefd op Philippine Welser uit Augsburg. De twee trouwden uit liefde, wat in die tijd niet vanzelfsprekend was... Philippine was niet in overeenstemming met haar rang en een huwelijk met haar was daarom een no-go, zodat het lange tijd geheim moest worden gehouden voor het publiek. Om ervoor te zorgen dat Philippine werd voorzien in overeenstemming met haar status, liet Ferdinand het kasteel Ambras voor het leven aan zijn vrouw na, samen met uitgebreide landgoederen. In Ambras Palace was zij de "dame van het kasteel" en Ferdinand een graag geziene gast. Ik denk dat een kasteel met zo'n romantische geschiedenis de perfecte plek is voor een bijzondere trouwreportage. Op de door u gewenste datum kunt u met uw fotograaf foto's maken in de vertrekken van paleis Ambras Innsbruck - zoals de Spaanse zaal.

De Hofgarten, de Dom van St. Jacob, het Gouden Dak of de beroemde kleurrijke huizenrij in Mariahilf zijn ook prachtige motieven voor uw trouwfoto's.

Ik zou ook graag Dino "Bossnini" Mehadzic willen voorstellen, onze fotograaf. Hij is lid van het Addicted to Art team, wiens stijl van fotograferen precies naar mijn smaak is. Misschien ook de jouwe - neem zeker een kijkje op hun homepage.

Alles wat je verder moet weten over bruiloften in en rond Innsbruck vind je hier.

Informatie

Waar koop ik mijn trouwjurk:
Bruidsmode Tirol

Waar vier ik mijn vrijgezellenfeest:
- Uitgaan in Innsbruck in vogelvlucht: hier
- Fuchs & Hase
- Metropol Innsbruck - der Couchsaal
- Pennello

De mooiste locaties om te trouwen:
- Stöttlalm
- Greenvieh
- Moosalm
- Nordkette

Trouwfotografen:
- Danijel Jovanovic
- Addicted to Art Film & Photography / Dino Bossnini

Foto's op Kasteel Ambras
Kasteel Ambras
Vragen en reserveringen: info@schlossambras-innsbruck.at, Tel: +43 1 525 24 - 4802

Waar u de huwelijksnacht doorbrengt:
- Alpenresort Schwarz

Waar ude beste bruidstaart kunt krijgen:
- Haselwanter Gastronomie KG Cafe Maurer

Foto omslag: Chalet Greenvieh © Brautmoden Tirol

Soortgelijke artikelen