Coffee-to-blow-c-Lea-Hajner-4
26 juni 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Nieuw op de Hungerburg

Er gebeurt iets op Hungerburg. Een nieuwe huurder heeft zijn intrek genomen in de kleine galerie op de hoek tegenover het eindpunt van de J-buslijn. Mario Karner heeft zijn glasblazerij genaamd Glaszeit geopend. Hier worden bezoekers niet alleen uitgenodigd om zich te vergapen, maar ook om mee te doen.

Mario Karner werd geboren in Karinthië en voelde zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot Tirol. Op 14-jarige leeftijd ging Mario naar de HTL in Kramsach. De school staat wereldwijd bekend als een Centraal-Europees centrum van uitmuntendheid op het gebied van glasbewerking en -design. Daarna specialiseerde hij zich eerst in technische laboratoriumapparatuur, ging naar Zwitserland, studeerde anderhalf jaar architectuur in Innsbruck en verhuisde daarna weer naar Zwitserland. Hij bouwde vier jaar lang een glasfabriek voor het bedrijf BÜCHI en richtte vervolgens in 2012 zijn eigen bedrijf op. Zijn passie is het artistieke gebruik van glas, zijn ervaring en kennis zijn divers.

Toen de kleine hoeklocatie beschikbaar kwam, bedacht Mario Karner zich geen moment en maakte het project tot het zijne. In zijn atelier kun je nu unieke gebruiksglazen, one-offs en kunst kopen. Leerlingen kunnen aan de werkplekken werken en tentoonstellingen vullen het geheel aan.

Een heel bijzonder hoogtepunt bij een bezoek aan hem in de studio is zijn „Coffee to blow“.

Coffee to blow: Hot stuff to go!

Mario vertelt en legt graag dingen uit, dat merk je meteen. Hij geeft ook graag inzicht in de kunst van het glasblazen. Wie kiest voor koffie om te blazen, mag zelf meedoen.

Mario steekt de vlam aan en daar gaat hij. Hij draait de glasstaaf, die grotendeels van borosilicaat is, behendig in het vuur en vormt de basisvorm van het glas. Dan gaat alles heel snel en mag je als klant zelf in de buis blazen voordat Mario het glas met een paar handbewegingen boven de vlam produceert. Uiteindelijk zal elk glas uniek zijn!

Dankzij de bijzonder sterke samenstelling van de grondstof kan het glas, dat je nu gevuld met lekkere koffie mee naar huis kunt nemen, ook thuis in de vaatwasser. Het is verrassend sterk en, ook al lijkt het op het eerste gezicht delicaat, zeer robuust.

Mario zou zichzelf trouwens geen koffienerd noemen, maar koffie moet wel goed voor hem zijn. Dus de bonen voor zijn koffie komen ook lokaal uit Innsbruck van de Brennpunkt in de bogen.

Al met al een geweldige ervaring die een leuk souvenir voor jezelf of anderen oplevert! En natuurlijk een versterkende koffie!

Cursussen en tentoonstellingen

Doordeweeks kun je over Mario's schouder meekijken terwijl hij in het atelier werkt - zolang hij niet onderweg is als MTB-gids, Mario's tweede steunpilaar. Dus als je wilt, kun je niet alleen bij hem leren glasblazen, maar ook een cursus rijtechniek of een rondleiding op de Nordkette boeken - vertrek: direct voor het atelier. Informatie over cursussen en rondleidingen kun je rechtstreeks bij hem krijgen.

Mogelijke cursussen: kralen draaien, ijsballen blazen, vazen, glazen en workshops naar eigen wens!

Tip: Op dit punt willen we graag een aankondiging doen: Op 25 augustus start de volgende expositie met de titel sichtbar 2.0.

Contact & meer info

Glaszeit Galerie
Mario Karner
Höhenstraße 143, 6020 Innsbruck

E-mail: glaszeit@hotmail.com
Instagram: instagram.com/flameaut
Telefoon: +43 660 6361396

Openingstijden:
ma. & dinsdag: 10u-18u
woensdag: 10u-1u
donderdag: gesloten
vr. & zat: 10-17 u
Zon: gesloten!

Kosten voor de Coffee-to-blow-Experience: 20 €

Soortgelijke artikelen