schmusen_header
06 februari 2015
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

“Es keat oanfach viel mehr gschmust ” – een gezegde dat de laatste jaren de Duitstalige wereld heeft veroverd. Het staat nu op T-shirts, in reclames van Mc Donald’s en zelfs in nieuwsprogramma’s van Armin Wolf.

Wie op zoek gaat naar de oorsprong van het gezegde, stuit onvermijdelijk op Laurin Strele-Pupp van de Nowhere Store in Innsbruck, waar het T-shirt en nu ook de truien en tassen sinds 2012 worden verdeeld. Maar, hoe zit het met de uitvinder? Laurin legt het als volgt uit: “Je kunt dit gezegde helemaal niet verzinnen, want ieder mens draagt het in zich als een geheime wens. Knuffelen is iets dat gewoon bij het leven hoort. Zoals eten of boos zijn over het weer. Gij zult niet stelen. Gij zult niet liegen. Gij zult uw ouders liefhebben. Gij zult meer knuffelen. Zo is het nu eenmaal.”

In Innsbruck is knuffelen natuurlijk bijzonder goed en mooi. Wö hier!

Der Klassiker (auch für Mädchen) und eine neue Variante.

De klassieker (ook voor meisjes) en een nieuwe variant.

In de binnentuin
Een duidelijke favoriet van de plaatselijke bevolking in de kleine spontane enquête onder de vrienden van de auteur is de Hofgarten, niet ver van het stadscentrum. In de romantische tuin, waarvan de gazons sinds vorig jaar eindelijk open zijn voor het publiek, is het niet alleen fijn picknicken, maar ook knuffelen. Laurin voegt eraan toe: “Er is een koele boom waarvan de takken tot op de grond hangen en je beschermen tegen ongewenste blikken

DSC_0056

Hofgarten in de winter. Foto: Toerisme Innsbruck

Op de Béthouart loopbrug over de Inn
Eerste vestiging van de liefdessluizen overstroming in Innsbruck. Nu verboden vanwege het gewicht van de vele sloten. Het is toegestaan ze een voetbrug verder op de overdekte Hans Psennerbrug te plaatsen. Maar het hoeft niet altijd een slot te zijn om je liefde vast te houden, handjes vasthouden terwijl je over de brug loopt kan ook heel mooi zijn!

Der Béthouart-Steg zwischen Sankt Nikolaus und der Altstadt.

De Béthouart Brug tussen St. Nicholas en de Oude Stad.

Love's everywhere…

Love’s everywhere..

“Ik wil alleen maar knuffelen.”

Monica Reyes.
Onder de fluisterende boog
Aan de Hofgasse 12 in de oude stad is de ingang van een souvenirwinkel verborgen achter de oude gevel. In deze boog liggen twee gebogen goten waardoor je geheime liefdesberichten kunt sturen – van het ene uiteinde naar het andere. Als je je woorden verstandig kiest, zul je even later gegarandeerd voor hen zoenen. Geprobeerd en getest.

Tagsüber gut getarnt - der Flüsterbogen.

Goed gecamoufleerd tijdens de dag – de fluisterende boog.

Op de Hungerburg

Een ander hoogtepunt is volgens de uitbater van de Nowhere Store het Hungerburgstation met zijn avondlijke uitzicht op het gloeiende Innsbruck: “Je moet echt een slechte adem hebben en pech hebben om hier een zoen geweigerd te krijgen

Weihnachtsmarkt auf der Hungerburg. Foto Innsbruck Tourismus.

Kerstmarkt op de Hungerburg. Foto Innsbruck Toerisme.

Voor de Triomfpoort

Als u goed kijkt, zult u zien dat de gezichten in het marmeren reliëf aan de zuidkant erg blij zijn en die aan de noordkant erg verdrietig. De reden hiervoor is de heuglijke gebeurtenis waarvoor keizerin Maria Theresia in 1774 naar Innsbruck was afgereisd: het huwelijk van haar zoon Leopold met de Spaanse prinses Maria Ludovica. Het huwelijk werd overschaduwd door de dood van haar echtgenoot, keizer Frans I, die tijdens de feestelijkheden overleed. Een mooie plek dus om te bedenken dat het leven soms korter is dan verwacht en een goede reden om uw geliefde of geliefde dubbel zo dicht bij uw hart te houden.

Die Triumphpforte. Foto Innsbruck Tourismus.

De Triomfantelijke Poort. Foto Innsbruck Toerisme.

Voor de kussende muur in Club Aftershave
Last but not least, een insider tip van Laurin: “We hebben onlangs een zogenaamde “KISSINGWALL” opgezet bij Aftershave. Je gaat ervoor staan, knuffelt, neemt een selfie, uploadt die naar Instagram of Facebook en je kunt elke maand leuke dingen winnen. Cool? Maar hallo!

S Nachts op de Birigitzköpfel
Ver weg van de drukte van de stad op de berg. Meestal komen hier alleen sneeuwschoenwandelaars, rodelaars en skitoerers. Op een sterrenavond heb je een ongelooflijk uitzicht op Innsbruck en de bergen rondom. Maar kijk uit! Tussen miljoenen sterren, is de romantiek factor enorm hoog!

romantik im anflug

Link tip:

Wat dacht u van een romantisch wellnessweekend in Innsbruck?

Alle foto’s van Innsbruck, tenzij anders vermeld: Lea Hajner.

Soortgelijke artikelen