DSC_7035
22 april 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Tijdens mijn verkenningstochten door de oude binnenstad van Innsbruck verbaas ik me altijd over de unieke kenmerken van de oude steegjes. Als je goed kijkt, vind je veel spannende details. Figuren, houtsnijwerk, sierlijke oude borden - overal liggen schatten te wachten. Ik fotografeer deze monumenten uit vervlogen tijden graag met mijn camera of spontaan met mijn smartphone

De hengel met de vis

Op de hoek van de Schlossergasse en de Kiebachgasse op de Mundingplatz valt onmiddellijk een groot schilderij aan de muur van het huis op. Je kunt de vis niet missen die gevangen is aan een hengel die aan de rand van het huis hangt.

Kunstige oude borden

De hoek van de Kiebachgasse en de Seilergasse maakt indruk met prachtige unieke stukken uit een vervlogen tijdperk die absoluut de moeite waard zijn om te bekijken. De gouden leeuw uit 1754, het gouden hert uit 1631 en de witte paardenkoets uit 1590 zijn bijzondere blikvangers.

De ridder met de roos

Aan de zuidelijke ingang van de oude binnenstad van Innsbruck, op de kruising van de Stiftgasse/Herzog-Friedrich-Straße, siert een ridder met een roos in zijn hand de hoek van het huis. Kijk omhoog, de heer verstopt zich op het niveau van de eerste verdieping. Maar je moet ook eens kijken naar het sierlijk gesmede bord met de Gouden Roos. Het wijst naar een oude herberg waar gasten ooit werden vermaakt. De mooie, wat oudere toegangsdeur op de foto is te vinden om de hoek in de Stiftgasse.

Ontelbare schatten wachten

Het is de moeite waard om het eens van dichtbij te bekijken tijdens een wandeling door Innsbruck. Let de volgende keer op de details! U zult zien dat er ongelooflijk veel te ontdekken valt. Ik heb er maar een paar gefotografeerd, maar ik weet zeker dat u er nog veel meer zult vinden. Een tip, bijvoorbeeld: Als je door de arcades van de Herzog-Friedrich-Straße loopt, kijk dan omhoog. Sommige zijn artistiek beschilderd en versierd. Als u het herkenningspunt van Innsbruck, de Goldenes Dachl, van dichtbij bekijkt, ziet u zelfs een naakte bips. En dit zijn nog maar een paar ideeën voor uw verkenningstocht. Veel plezier bij het verkennen van de interessante details van Innsbruck tijdens een sightseeing tour van een andere soort!

Soortgelijke artikelen