DSC05459tvb
30 oktober 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Innsbruck is in alle seizoenen prachtig, maar de herfst is mijn absolute favoriet. De bladeren veranderen van kleur, het is niet meer te warm en de lucht is veel helderder. De beste omstandigheden om het kleurrijke Innsbruck en zijn omgeving te verkennen.

Ik laat je zien waar je de herfst van Innsbruck echt kunt beleven! Ga mee naar mijn nieuwe fotoliefdesverhaal - ritselen onder je voeten gegarandeerd!

Kasteel Ambras

Kasteel Ambras met zijn prachtige, ruime kasteelpark en bos is een droom in de herfst. Het kasteel ligt in het zuiden van Innsbruck en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

De vele loofbomen stralen in allerlei warme kleuren en een wandeling hier is praktisch een must voor elke gast en voor elke inwoner van Innsbruck. Als je geluk hebt, zie je misschien een van de pauwen. De binnenkant van het kasteel is ook zeer bezienswaardig en interessant. Het hoogtepunt is de Spaanse zaal.

Innpromenade

Een wandeling langs de boulevard van de Inn biedt u ook vele herfstige uitzichten. Vergeet je camera niet! Laat de foto's spreken.

Hof Tuin

Niet ver van de Inn-boulevard en direct grenzend aan de oude stad vindt u de Hofgarten. Een van de ingangen is tegenover de prachtige Keizerlijke Hofburg. Een wandeling door kleurrijke bladeren en ritselend gebladerte is hier gegarandeerd. De vele bankjes nodigen uit tot ontspanning.

Wandeling langs de Swiss Pine Trail

De Innsbruck Swiss Pine Trail is alom bekend. Bij de plaatselijke berg Patscherkofel leidt een gemakkelijk wandelpad naar de Glungezer. De mooiste tijd op de Zirbenweg is tijdens de alpenroosbloesem en in de herfst. Als u ook een top wilt meemaken, raad ik u aan onderweg de Viggarspitze of de Neunerspitze te nemen. Vooral bij zonsondergang is het een droom en te combineren met de avondrit van de Patscherkofel kabelbaan elke donderdag.

Bos tram en Paschberg

Bijzonder mooi is een ritje met de liefkozende Waldstraßenbahn (bostram) lijn 6 van Innsbruck naar Igls. De terugweg naar Innsbruck voert over de Lanser See, het Lanser Moor en de Paschberg. Op zaterdag kunt u ook een nostalgietocht maken met de Tiroler Museumspoorwegen. Let op: lijn 6 rijdt alleen in het weekend en de nostalgietrein van mei tot eind oktober. Deze excursie kan ook worden gecombineerd met het kasteel van Ambras.

Brandende lariksen op het Mieminger Plateau

Op het Mieminger Plateau staan bijzonder veel lariksen. Eind oktober, begin november is altijd de tijd dat de naalden van deze boom vurig rood beginnen te kleuren. Ik heb het "brandende" landschap als het ware vastgelegd in een video.

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan en volop kunt genieten van de herfst. Het kleurrijke seizoen is niet alleen mooi en biedt de mooiste fotomotieven, maar doet ons ook uitkijken naar de tijd vóór Kerstmis. Ik denk aan kiachln en glühwein en de vele mooie kerstmarkten van Innsbruck. Als u geïnteresseerd bent in herfstfoto's, kunt u ook mijn homepage bezoeken.

Tot dan, veel plezier!

Alle foto's © Danijel Jovanovic Photography - www.djphotography.at
Instagram: @danijeljovanovicphotography
Facebook: Danijel Jovanovic Fotografie

Soortgelijke artikelen