Patscherkofel-Frühstlück-Gondel-c-Lea-Hajner-14
08 augustus 2020
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

De gondelcabines van de Patscherkofelbahn zijn als twee druppels water. Op één na! Nummer 42 is de cabine waar hongerige wandelaars jaloers naar kijken, want alleen ontbijtgasten mogen erin zitten. Naast de gourmetdiners op donderdagavond kun je de gondel ook boeken voor het ontbijt van vrijdag tot en met zondag. Ik mocht uitproberen hoe dit werkt. Heb je zin om mee te gaan? Dan gaan we!

Dek een tafel!

8:55 uur is het verzamelpunt bij het dalstation van de gondel, en de gondel start om 9:00 uur. De kaartjes worden hier uitgedeeld en de kabelbaan brengt ons helemaal naar boven, naar het restaurant “Das Kofel”. Het is nog rustig, en de gedekte tafels aan de glazen pui van het restaurant zien er uitnodigend uit. We proosten met een glas mousserende wijn: op onszelf, het uitzicht en alles wat er de komende uren gaat gebeuren.

Cheers! Der Auftakt zum Frühstück findet an der Bergstation statt.

Proost! De opmaat naar het ontbijt vindt plaats bij het bergstation. ©Lea Hajner

Die Mitarbeiter des Restaurants decken den Frühstückstisch.

Het personeel van het restaurant dekt de ontbijttafel. ©Lea Hajner

Bergzicht met wisselend decor

Het dekken van de tafel in de gondel is voor het restaurantpersoneel een goed geoefende bezigheid. Ze weten ook precies hoe laat de gondel aankomt bij het bergstation. Dus het aftellen voor het instappen begint: nog 4 minuten, nog 2 minuten… opschieten! We pakken onze rugzakken en gaan terug naar het bergstation.

Nummer 42 arriveert en de snelheid wordt even teruggebracht. In een mum van tijd is de tafel gedekt, worden onze warme cappuccino’s van de bar in de gondel gebracht en staat het vooraf bestelde eiergerecht, oftewel mijn gebakken ei, op ons te wachten. Het is een genot om aan te schuiven.

Ik maak me nog steeds een beetje zorgen over de claxon, die ik de laatste minuten steeds weer hoor. Ik vraag het aan een van de medewerkers van de kabelbaan: Ja, die hoor je alleen als de Föhnwind sterker wordt. Uitgerekend vandaag waait hij bijzonder hard over de berg. Niets nieuws in deze situatie, maar ik vraag me af of het ons ontbijt in gevaar brengt Ik klem mijn champagneglas vast, haal diep adem en dan gaan we op weg.

Kaffee & Eier werden frisch aus der Küche in die Gondel gereicht. Foto: ©Lea Hajner

Koffie en eieren worden vers uit de keuken in de gondel geserveerd. ©Lea Hajner

Ontbijt met uitzicht in de verte

Ondanks de wind is het verrassend rustig in de gondel. We halen opgelucht adem. Zelfs de borden, kopjes en glazen lijken door een föhntje niet van hun plaats te komen. De zorgen waren helemaal tevergeefs, want terwijl het buiten waait, is het binnen rustig en windstil. Het feest kan dus beginnen – natuurlijk pas nadat alle foto’s zijn gemaakt.

Ik wed trouwens dat elke gast hier een paar foto’s maakt! Het wisselende uitzicht, de rijkelijk gedekte tafel en de ongewone situatie zijn gewoon uitnodigend. Maar het is vandaag ook bijzonder mooi weer, de Serles schittert in al zijn glorie en de stad Innsbruck schittert vanachter de gerookte zalm. Wat een uitzicht!

Coffee with a view. Foto: ©Lea Hajner

Koffie met uitzicht. Rechts: de Serles in het Stubaital. ©Lea Hajner

Frühstücksturm mit Stadtblick. Foto: ©Lea Hajner

Ontbijttoren met uitzicht op de stad en Nordkette op de achtergrond. ©Lea Hajner

Nog een ei voor de volgende ronde, alstublieft

Het gourmetontbijt bestaat uit muesli, yoghurt, diverse kazen (waaronder kaas uit het Zillertal), spek, salami, ham, gerookte zalm, boter, Eckerl-kaas, jam en Nutella. De warme dranken en eiergerechten worden vers bereid en geserveerd in de gondel bij het bergstation. Wanneer de gondel passeert, kunt u ook meer bestellen. Wie tussendoor naar het toilet moet, stapt gewoon uit en “zit een rondje uit”. Zoals altijd gaan de deuren bij de stations open om frisse lucht binnen te laten – maar als het te fris wordt, kunt u ze handmatig sluiten.

Après-ontbijt wandeling

Omdat het absurd lijkt om na zoveel rondjes met de kabelbaan geen wandeling te maken, kiezen we voor de Jochleitensteig. De rondwandeling leidt eenmaal rond de Patscherkofel en is de ideale alpiene digestieve wandeling. Maar bijvoorbeeld de Zirbenweg zou ook een optie zijn!

Am Jochleitensteig rund um den Patscherkofel. Foto: ©Lea Hajner

Op de Jochleitensteig rond de Patscherkofel. ©Lea Hajner

Die Bergstation der Patscherkofelbahn. Foto: ©Lea Hajner

Het bergstation van de Patscherkofel-kabelbaan. ©Lea Hajner

Ontbijt info en tips:

  • De gondel biedt plaats aan maximaal 4 personen.
  • Op koele dagen warmt de zon de gondel goed op – maar gesloten schoenen worden aanbevolen.
  • De filosofie van het restaurant is: “Uw portie niet op? – pak het in – neem het mee – geniet 2x!!! We houden er niet van om onze biologische bak met eten te vullen, dus wees niet bang om ons bedienend personeel om verpakkingen te vragen voor uw “tweede genot”!” (uittreksel menu) – een geweldige, duurzame actie!
  • Vanwege de grote vraag vraagt het restaurant om vroegtijdige reservering.
  • Kosten: actuele info op de website
  • Info en reservering op het e-mailadres: office@patscherkofel-gastro.at

Meer ontbijtideeën boven de daken van de stad vind je hier op onze blog!

Soortgelijke artikelen