MTS2017_1_@Danijel Jovanovic
24 november 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Het jaar loopt ten einde en de meest contemplatieve tijd breekt aan. De geur van kaneel en versgebakken koekjes, kaarslicht, stralende kinderogen en huizen versierd met sprookjesachtige lichtjes - dit alles maakt voor mij een prachtige adventstijd. Wat zeker niet mag ontbreken - en wat de beste jeugdherinneringen oproept - zijn Kerstmarkten. Het beste aan de Bergweihnacht Innsbruck is dat er een Christkindlmarkt is voor elke gelegenheid en elke smaak. Of het nu gaat om een snelle glühwein na het werk, een rondje op de draaimolen met de kinderen of een romantisch afspraakje, iedereen kan in Innsbruck de perfecte kerstmarkt vinden. En ik stel ze alle zeven graag aan u voor.

De traditionele

Met zijn middeleeuwse huisgevels en het Gouden Dak is de oude binnenstad van Innsbruck altijd - ongeacht de tijd van het jaar - een absolute must. In de advent gaat het echter nog een stapje verder: de kerstmarkt, die terugblikt op een lange traditie en dit jaar voor de 49e keer plaatsvindt, heeft een aantal bijzonderheden te bieden. Hier kunt u bijvoorbeeld betoverende kerstboomversieringen en uniek handwerk kopen. Een ander hoogtepunt is het heerlijke Sprookje en reuzenpaddie dit jaar 25 jaar bestaat - een hoogtepunt voor kinderen. Ook populair bij de kleintjes zijn de sprookjesvoorstellingen op de theaterwagen op de hoek van de Seilergasse en de Kiebachgasse, die dagelijks om 16.30 en 17.30 uur plaatsvinden. Het hart van de Christkindlmarkt wordt gevormd door de Amras toren fanfare. Om 17.30 uur, net op tijd voor de schemering, brengen ze jong en oud in vervoering met traditionele en sfeervolle kerstliederen.

De gezinsmarkt

De Kerstmarkt op het marktplein is een populaire ontmoetingsplaats - vooral voor gezinnen - dankzij de gevarieerde gastronomie en de meer dan 60 kraampjes. Dat komt deels door het dagelijkse kinderprogramma, en deels omdat de nostalgische draaimolen jong en oud aantrekt. Bijzondere hoogtepunten zijn de adventsvieringen, die plaatsvinden op de adventszondagen , en natuurlijk de populaire ouderen- en kindermiddagen elke woensdag. U hoeft niet bang te zijn dat u de Christkindlmarkt niet vindt: De meer dan 16 meter hoge Swarovski kristallen boom is al van verre te zien. Volg gewoon de fonkelende ster bovenaan de boom.

De moderne

De kerstmarkt in de Maria-Theresien-Strasse is chic, zelfs elegant. Glas, licht en kristal domineren ook dit jaar weer. Dit jaar worden de nieuwe verlichte bomen en de gigantische kerstballen er bovenop gezet. En ook al is het supermodern in vergelijking met de andere kerstmarkten, u hoeft niet af te zien van traditie: Naast internationale kerstproducten en gastronomische lekkernijen vindt u er ook traditionele glühwein en punch.

Het leven is een wensconcert

Onze portemonnee is nooit zo leeg als in de aanloop naar Kerstmis. Geschenken worden gekocht, liefdevol ingepakt en wachten onder de kerstboom om iemand grote vreugde te brengen. En dat is waar Kerstmis over moet gaan, niet per se de cadeaus, maar het geven van vreugde aan anderen. Doneren is een prachtige manier om mensen te helpen die het niet zo goed hebben als wij. Op 25 november om 17.30 uur wordt de kerstmarkt in de Maria-Theresien-Strasse geopend met de "Inn Seit'n Big Band". Na de openingsceremonie is er voor het eerst een samenwerking met de Tiroler Koorvereniging, ORF Tirol en Licht ins Dunkel. Voor de Annazuil vindt een"wensconcert" plaats, waar bezoekers direct ter plekke kerstliedjes kunnen wensen. De opbrengst van de donaties gaat naar Licht ins Dunkel.

De Panoramamarkt

Zelfs de reis naar de hoogste en waarschijnlijk meest romantische kerstmarkt van Innsbruck is een belevenis. De Hungerburgbahn brengt u rechtstreeks vanuit de stad de berg op. Wel, ok, bijna, maar het duurt slechts acht minuten om de Hungerburg te bereiken en te genieten van een uniek uitzicht over de stad. Als dat niet hoog genoeg voor je is, kun je de Panorama Gondel echt de berg op, namelijk naar de Seegrube. Het hart van elke bergliefhebber gaat hier sneller kloppen, want nu ben je echt in hoogalpien terrein. Maar terug naar de Hungerburg. Vooral als het al donker is en de lichtzee van Innsbruck aan je voeten ligt, smaken Kiachl en punch dubbel zo goed. De kerstmarkt op het Hungerburg is een van de kleinere, maar toch een van de mooiste die ik ken.

De contemplatieve

"Kerstmis zoals in die tijd" - als u dat zoekt, vindt u dat op de Hans-Brenner-Platz in St. Nikolaus. De Christkindlmarkt met zijn liefdevol vormgegeven kramen nodigt uit tot een gezellig samenzijn met contemplatieve muziek. Op 6 december moet je er zeker bij zijn, want zoals het de wijk betaamt, komt de beschermheilige - Sinterklaas - persoonlijk langs.

Een beetje anders

De kerstmagie op de Wiltener Platzl is iets heel bijzonders. Wie op zoek is naar een plek weg van de drukte en de gebruikelijke kitsch vindt hier zowel culinaire hoogstandjes als een beetje bezinning. Of het nu gaat om lekkernijen uit Sardinië of biologische glühwein, het smaakt in ieder geval goed. Maar niet alleen aan het fysieke welzijn wordt gedacht: er is ook volop vermaak met Punch and Judy shows en miniconcerten. De kerstmarkt van Wilten is zo divers als het leven en zo beschouwend als de adventstijd. Het is de mix die de kraampjes op de Wiltener Platzl tot een kleine zeldzaamheid maakt in het snelle prekerstseizoen. "Klein maar fijn" is het motto!

De keizerlijke

Net als de oude stad en de Seegrube is de Bergisel een van de absolute hoogtepunten van Innsbruck. Vooral in de aanloop naar Kerstmis moet je hier zijn. Hoog boven de (hopelijk) besneeuwde daken van Innsbruck worden de traditie en de geschiedenis van Tirol tastbaar. De kerstmarkt in Bergisel combineert alles wat (voor mij) bij kerst hoort: het is beschouwend, feestelijk, traditioneel en nuchter. Kinderen kunnen hun wensen rechtstreeks achterlaten bij het Christuskind, dat op openingsdagen na zijn "proloog" om 16.00 uur een uur lang wensen, groeten en dankbetuigingen aanneemt en natuurlijk ook beschikbaar is voor foto's. De kleintjes kunnen hun hart ophalen bij de kinderknutsels of in het familieatelier. Maar ook de volwassenen komen aan hun trekken, topwijnboer Ferdinand Zweiger verwent de bezoekers met de heerlijke kroonprins Rudolf appelpunch. Dit mag je niet missen.

Te verkennen wandelingen: 6 in één keer

Voor al diegenen die slechts een weekend in Innsbruck doorbrengen en zich afvragen hoe ze het voor elkaar krijgen om ze allemaal te bezoeken, heb ik een geweldige tip Kerstmarkten ik heb een geweldige tip: de"Walks to Explore: The Six Christmas Markets". Zo kunt u op één dag zes kerstmarkten bezoeken, en de volgende dag op uw gemak de Kaiserweihnacht in Bergisel.

Routebeschrijving

Naar een reflecterende tijd

Met dit in gedachten wens ik iedereen een prachtige advent. Maak het jezelf gemakkelijk, breng zoveel mogelijk tijd door met vrienden en familie en probeer niet in de stress te schieten. Mijn collega Kristina schreef hierover een prachtige tekst - ook al is die al wat ouder, hij slaat de spijker op zijn kop. Wat brengt jou in de kerstsfeer? Naast een bezoek aan de kerstmarkt zou het in mijn geval koekjes bakken zijn. Je kunt recepten vinden bij Nadja's. Als u van handwerk houdt, vindt u ze hier of hier. Oh ja, en ga zeker eens kijken bij Danijel, hij legt de advent in Innsbruck perfect vast met zijn camera.

Informatie:

Kerstmarkt Oude Stad
15. November tot 23 december
Dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur, handel tot 20.00 uur

Kerstmarkt op de Markt
15. November tot 23 december
Dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur, handel tot 20.30 uur

Kerstmarkt Maria-Theresien-Strasse
25. November tot 6 januari 2023
Dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur, handel tot 20.30 uur
24.12.: 11.00 tot 15.00 uur
31.12.: 11.00 tot 19.00 uur

Kerstmarkt Hungerburg
25. November t/m 6 januari 2023
Geopend van maandag t/m vrijdag van 13:00 tot 19:00 uur
Op zaterdag, zondag en feestdagen van 12:00 tot 19:00 uur
24.12.: 12:00 tot 15:00 uur
31.12.: 12:00 tot 17:00 uur

Kerstmarkt in St. Nikolaus
25. November tot 23 december
Dagelijks geopend van 16:00 tot 21:00 uur

Kerstmarkt in Wilten
28. November tot 23 december
Dagelijks geopend van 16.00 tot 20.00 uur
24.12.: van 14.00 tot 16.00 uur Wachten op het Christuskind met Herbert en Mimi

Keizerlijk kerstfeest in het Bergisel
18. November tot 20 december
Open van vrijdag tot zondag
Vrijdag: 14:00 tot 21:00 uur, zaterdag: 11:00 tot 21:00 uur, zondag: 11:00 tot 20:00 uur
Speciale openingsdag voor goede doelen: 1.12., 14:00 tot 18:00 uur
Speciale openingsdagen: 8 december/19 & 20 december, 11:00 tot 20:00 uur

Foto omslag: © Danijel Jovanovic

Soortgelijke artikelen