20220805_192219-01
09 augustus 2022
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Een "perfect match" bestaat niet alleen in de liefde, maar altijd wanneer twee dingen samenkomen die elkaar perfect aanvullen, zoals - en daar gaat dit artikel over - lekker eten en een unieke ambiance. Het oog eet tenslotte altijd met je mee! Het is moeilijk voor mij om één plek in Innsbruck te kiezen die het mooist is van allemaal. Maar als ik moest, zou ik waarschijnlijk de Nordkette kiezen. Het wordt niet voor niets het "Juweel van de Alpen" genoemd.

Hier beleeft u de Mountain Moments: culinaire avonden vol genot op de Seegrube

Top van Innsbruck

Elke eerste vrijdag van de maand kunt u het hoogste genot met het mooiste uitzicht beleven met wisselende culinaire hoogtepunten in de Restaurant Seegrube ervaring. Een speciaal evenement vond plaats op 5 augustus, toen chef Christoph Bickel en zijn team van het restaurant gasten uitnodigden voor een fine dining event Oniriq uitgenodigd voor een fine-dining evenement. En wat kan ik zeggen, het was uniek! Zelfs de reis erheen was een belevenis. Hoewel ik al vaak in de Nordkette ben geweest, in Tirol ben opgegroeid en elke dag door een prachtig berglandschap wordt omringd, is de rit met de Seegrubenbahn altijd een hoogtepunt. Ik hou van het uitzicht over Innsbruck en de Inn vallei, de huizen worden kleiner en kleiner. En dat je kunt zwaaien naar de Serles (een prominente berg in de omgeving).

Gourmet cuisine gaat Seegrube

Omdat mijn man en ik weer eens te laat waren, hadden we de gondel voor onszelf. De andere gasten waren slimmer en hadden begrepen dat "fine dining vanaf 18.00 uur" betekent dat je echt om 18.00 uur in het restaurant moet zijn. Ondanks dat we te laat waren, hebben we geen enkele gang gemist. Ik was voorbereid op vier - want dat was wat het programma zei. Daarvoor, een kleine amuse-gueule (wat groet uit de keuken betekent) en elke amuse was een genot. Ik ben makkelijk te plezieren: Geef me een bord pasta, een glas witte wijn erbij en ik ben tevreden. Maar wat Christoph Bickel tevoorschijn toverde was van een heel ander niveau. Het overtreft alles wat ik tot nu toe heb gegeten. Ik ben al in heel goede restaurants geweest (meer daarover in deze blogpost), maar hier hebben we het over absolute topklasse. Je krijgt vier toques niet gratis, je moet ze verdienen.

Een symfonie voor het gehemelte

Het menu was perfect op elkaar afgestemd, elke gang, elk ingrediënt harmonieerde en vulde elkaar perfect aan: een grandioze compositie van texturen en verrassende accenten. Het menu werd afgerond met een fantastisch wijnarrangement. Nu ik dit schrijf, loopt het water me nog in de mond als ik er aan denk. Onze lieftallige tafelgenoot beschreef het treffend: "Je moet alles vergeten wat je denkt te weten over eten en koken!" Een klein voorbeeld: toen ik van tevoren het menu bekeek, was ik verbaasd dat het nagerecht zoiets simpels als botervlaai zou zijn. Maar wat we kregen voorgeschoteld had niets, maar dan ook helemaal niets te maken met wat ik me had voorgesteld als een botervlaai.

Een droom in de Bürgerstraße

Dus als u uzelf echt wilt trakteren of een speciale gelegenheid wilt vieren en een paar euro meer kunt investeren, reserveer dan een tafel bij Oniriq. De naam zegt het al (onirique [Frans] = droom). Christoph Bickel kookte zijn weg door de keukens van de wereld tot hij in september 2017 zijn droom van een eigen restaurant in vervulling zag gaan. Sinds juni 2021 is Oniriq aan de Bürgerstraße 13 in een nieuw jasje gestoken. Het vult een leemte in Innsbruck. Lekker eten in deze klasse is nieuw in de stad. Er zijn een aantal uitstekende restaurants: Sensei, Sitzwohl in de Gilmschule, Lichtblick, Gaia Cuisine, Wilderin, Café Sacher Innsbruck, Fischiff, Il Convento en Das Schindler zijn allemaal bekroond met een toque van Gault&Millau toques. Maar alleen Oniriq wist vier toques te winnen.

Momenten in de bergen

Als je niet op de Nordkette was op 5 augustus, wees dan niet verdrietig. De Momenten in de bergen vinden elke eerste vrijdag van de maand plaats. Op 02 september 2022 kunt u uw spiesjes uitpakken, want dan wordt er fondue geserveerd in de Alpenlounge op de 1e verdieping van Restaurant Seegrube. Op 7 oktober kookt sterrenkok Bernie Rieder een galamenu, en in november, december en 2023 zullen er zeker weer lekkere dingen te proeven zijn

Ik hoop dat ik uw eetlust een beetje heb kunnen opwekken. Hier vindt u nog meer goede eetgelegenheden in en rond Innsbruck. En als je niet vindt wat je zoekt, heeft Fiona hier een paar tips voor je. En hier vindt u vier fantastische sushirestaurants.

Informatie:

Restaurant Oniriq // Oniriq KG
Adres: E-mail restaurant@oniriq.at
Telefoon: +43 650 451 06 24 (Reserveringen wo-zat van 12u tot 16u)
Geopend: Woensdag t/m zaterdag 18:00-00:00
E-mail: restaurant@oniriq.at, reservierung@oniriq.at
Website
Facebook
Instagram

Nordkette
Website
Evenementen - Bergmomenten
Tel.: +43 (0) 512 293344
Email: info@nordkette.com

Soortgelijke artikelen