3508_3508_72_2022_0148_1645717853
30 april 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

We weten het allemaal: Het is makkelijker om een eenhoorn te vinden dan het perfecte cadeau voor mama. Elke moeder heeft haar eigen voorkeuren en wensen, dus de beste aanbevelingen hier zijn altijd een beetje "kip en ei" - heel zeldzaam eigenlijk. In plaats van het boeket bloemen na drie dagen weg te gooien of de handgemaakte Zwitserse chocolade voor de zomerfiguur te laten liggen, raden we vandaag liever een bijzondere ervaring aan. Immers, gedeelde herinneringen blijven voor altijd, en het beste kind ter wereld creëert natuurlijk de mooiste: Denk aan Moederdag 2023? Tot op de dag van vandaag ongeëvenaard.

Gepersonaliseerde broodrooster

Wie vandaag zijn fundamentele existentiële vragen niet aan een kunstmatige intelligentie (AI) stelt, kan alleen zichzelf de schuld geven. De computer weet immers alles, en het internet vergeet niets. Zo kunnen behulpzame AI-chatbots zich in een mum van tijd bedienen van de collectieve kennis van de menselijke zwerm. Onlangs wilde ik gewoon weten wat ik mijn moeder kon geven voor Moederdag dit jaar op 14 mei. De chatbot typte me prompt zijn gedetailleerde antwoord, hier slechts in het kort: Een gepersonaliseerde broodrooster. Het soort broodrooster dat kleine groeten op krokant wit ontbijtbrood brandt. Zodat je je elke ochtend onder luid applaus van het rookalarm afvraagt waarom je toen niet gewoon anticonceptie hebt gebruikt.

Alle gekheid op een stokje, de digitale denkmachine heeft wel een goed punt: er is over nagedacht. Niet het beste, maar toch. Dus alsjeblieft, het Moederdagcadeau moet persoonlijk zijn, lang meegaan en zelfs een beetje nostalgisch. En meteen een flits van inspiratie doet de eer aan.

Innsbruck Card: Tijdreizen voor twee

Mama ging nooit mee op het schoolreisje naar Innsbruck. Toch heb ik de beste herinneringen aan die dagen: Rugzak in plaats van schooltas, de met liefde ingepakte snack, zelfs met een paar Gutzelen (snoepjes) die anders maar zelden verkrijgbaar waren. De zware waterfles met oma's vlierbessensap en een klein briefje met extra zakgeld voor de grote stad - aan mij gegeven met een knipoog op het perron kort voor vertrek. Dus waarom niet een kleine reis terug in de tijd voor Moederdag en samen de reis naar Innsbruck herbeleven?

Alle plaatsen bezoeken die mij als kleine jongen zo sprakeloos maakten - eerst omhoog kijken vanuit de oude stad en korte tijd later (met een stop op verzoek bij de Alpenzoo) vol verbazing op de Nordkette tribune. Bezoek dan de klokkengieterij Grassmayr en het geboortehuis in Wilten, drink een glas in de Bierstindl en neem tenslotte de bosspoorweg naar de Lanser See voor een wandeling langs het water.

De Innsbruck Card (IC) biedt een comfortabel all-inclusive pakket - inclusief 22 toegangsbewijzen voor musea en bezienswaardigheden, stijgen en dalen met geselecteerde bergspoorwegen, alsmede sightseeingbus en openbaar vervoer. En mocht u nog zin hebben in de broodrooster, dan zal de IC-spaarcalculator u overtuigen: superlatieven voor een speciale prijs.

Een Weekend Wens Concert

Als je nog een stapje verder wilt gaan, trakteer je jezelf en je moeder op een beetje meer. De Innsbruck Card is verkrijgbaar in drie versies: Met 24, 48 of 72 uur kun je tot drie uitgebreide dagen in de Alpenstad genieten. Wil je niet een heel weekend samen op schoolreis, geef de belevenis dan gewoon aan beide ouders cadeau. Zo hebben mama en papa de tijd voor zichzelf en heb je iets gegeven dat niet snel vergeten zal worden. Gedeelde herinneringen zijn immers voor altijd - en er is altijd nog de broodrooster. Met dit in gedachten: fijne Moederdag in Innsbruck!

Alle beelden: © Innsbruck Tourismus / Kathrin Baumann

Soortgelijke artikelen