SRII6025_web_FreeskiFriday_SnowFestIBK_crowd_simonrainer_com
24 oktober 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Innsbruck heeft altijd veel te bieden, geen twijfel mogelijk. Vooral tijdens het koude seizoen trekt de Alpenmetropool mensen van over de hele wereld aan. Onze prachtige Mountain Christmas - met alle kerstmarkten, evenementen en natuurlijk het magische LUMAGICA lichtpark in de Hofgarten - is een absoluut hoogtepunt. Maar daarnaast zijn er nog veel meer leuke evenementen, happenings en festivals waar ik je in deze blogpost graag een overzicht van geef.

VOOR ALTIJD RIJDEN

Als je van actie, sport en sneeuw houdt, moet je 9 november in je agenda markeren, want dan vindt het Freeride Film Festival (FFF) plaatsvindt in het Metropol Kino. Er worden adembenemende ski-, freeride- en snowboardfilms van heinde en verre vertoond. Harry Putz, medeorganisator van het grootste freeride filmfestival van Europa, vertelt over de vele indrukwekkende producties die dit jaar meedingen naar een FFF-slot: "Na lange en intensieve discussies hebben we zes topfilms geselecteerd die met hun thema's en benaderingen precies de tijdgeest raken. We waren onder de indruk van zowel de niet aflatende passie van alle hoofdrolspelers als de creatieve en individuele realisatie. Als gemeenschappelijke noemer voor al deze producties hebben we gekozen voor de slogan 'FOREVER RIDE'." Naast de films wordt er onder andere een multimediale lezing van de vereniging "Snowhow" over lawinebewustzijn gepresenteerd.

De SnowFest brengt de winter naar de stad

Van de bioscoop naar de piste - nou ja, bijna dan. Met de SnowFest Innsbruck wordt het zeker sportief. Na een succesvolle première afgelopen herfst keert SnowFest van 24 tot 26 november terug op het voorplein van het Tiroler Landestheater. De SnowFest Winter Sports Village biedt niet alleen iedereen, maar vooral ook de allerkleinsten de kans om wintersporten van dichtbij mee te maken, uit te proberen en te leren kennen. Tiroolse clubs presenteren hun sporten en nodigen bezoekers uit om mee te doen. Je kunt bijvoorbeeld je eerste gevoel voor het snowboard krijgen op Burton Riglet Park of het skispringen over een kleine heuvel uitproberen.

Wie liever naar de professionals kijkt, komt ook aan zijn trekken. Op vrijdag laten de snowboarders hun kunsten zien op het gerenommeerde Rock A Rail Contest hun kunsten vertonen. Op zaterdag wervelen de freeskiërs door de lucht tussen het Landestheater en de Hofburg en laten ze hun beste trucs zien op de Hofburg Downtown StreetSki Session hun beste trucs. Zondag draait alles om de toekomstige sportsterren. De sneeuwschans wordt omgetoverd en is open voor alle geïnteresseerden onder het toeziend oog van coaches.

Op volle snelheid door het ijskanaal

Sinds ik als kind de film "Cool Runnings" zag, vind ik bobsleeën behoorlijk "cool". Als je er net zo over denkt, ben je tussen 15 en 17 december in Igls aan het juiste adres, wanneer de atleten meedoen aan de Wereldbeker bobsleeën en skeleton met snelheden tot 120 kilometer per uur. Het wordt spannend! Wie heeft de sterkste zenuwen en wint een van de felbegeerde podiumplaatsen? Entertainment buiten de races wordt verzorgd door de Raiderettes met acrobatische intermezzo's en de Guggamusik-groep uit Kundl. Maar ook de kleine toeschouwers komen aan hun trekken: voor hen is er een leuk voorprogramma met spelletjes en avonturenstations. Degenen die ouder zijn dan tien jaar en bijzonder dapper, hebben zelfs de mogelijkheid om bobsleeën te proberen en zelf met bijna 100 kilometer per uur over het olympische ijskanaal naar beneden te suizen. Wie durft?

Op de slee, klaar, vuur, gaan!

In hetzelfde weekend is de Wereldbekeropener in rodelen op een natuurlijke baan in Kühtai, waar de beste atleten ter wereld strijden om de eerste punten in de wereldbeker. De gezinsvriendelijke rodelbaan is overigens de hoogste van heel Tirol en met een startpunt op iets minder dan 2000 meter boven zeeniveau absoluut sneeuwzeker. Als hier geen sneeuw ligt, dan waarschijnlijk nergens anders.

Laten we bij het onderwerp rodelen blijven. Na het rodelen op de natuurbaan in Kühtai gaat het nieuwe jaar verder op de Olympische ijsbaan in Igls. Hier strijden de rodelsleeërs op 13 en 14 januari tijdens de Wereldbeker slee voor een plaats op het winnaarspodium.

Oudejaarsavond in de bergen

Of het oude jaar nu een succes was of niet, het moet een passend afscheid krijgen. Innsbruck biedt hiervoor de perfecte omgeving. De jaarwisseling wordt ook dit jaar weer gevierd met de traditionele Berg oudejaarsavond berg oudejaarsavond. Het uitgebreide programma biedt gegarandeerd voor elk wat wils. Gezinnen komen net zo goed aan hun trekken als wilde feestgangers. Maar ook voor wie het liever sportief of wat rustiger aan doet, is in Innsbruck altijd aan het juiste adres.

Dwergenfeest

Van 29 december 2023 tot 6 januari 2024 worden drie gevels van gebouwen in Innsbruck omgetoverd tot fantastische landschappen en landschappen met indrukwekkende 3D-gevelmapping en speciale muzikale begeleiding. Een spektakel dat zelfs de allerkleinsten zal bekoren - net als de Kinder oudejaarsavondwaar de jongste feestvierders op 30 december in de stemming komen voor het nieuwe jaar. Vanaf 14.00 uur worden de steegjes van de oude binnenstad van Innsbruck omgetoverd tot een "kinderfeestmijl" met feest, dans, knutselen, spelletjes en gelach. Een Punch and Judy show en een circus zijn net zo goed onderdeel van het programma als de kroon op het werk: een spectaculaire show op het voorplein van het Landestheater.

Met grote stappen het nieuwe jaar in

Als je op een sportieve manier afscheid wilt nemen van het oude jaar, kun je dat bij de IKB Silvesterlauf Innsbruck doen. Jong of oud, alleen of met vrienden, sportief of verkleed - iedereen is welkom. Voor de snelste lopers ligt er prijzengeld klaar. Als je geen zin hebt om je te haasten, maar toch niet met lege handen naar huis wilt gaan, kies dan voor een verkleedoutfit in plaats van sportkleding. Ja, want voor de origineelste kostuums liggen verrassingsprijzen klaar. Hoe dan ook, de IKB Silvesterlauf Innsbruck op 31 december is een prachtige manier om het jaar af te sluiten.

Feesten tot de zon weer opkomt in het nieuwe jaar

Wat zou oudejaarsavond zijn zonder feest? Vrij relaxed, vinden sommigen, oneindig saai, anderen. Voor dat laatste heb ik precies wat je zoekt: op 31 december vanaf 21.00 uur is er feest voor de Hofburg vanaf 21.00 uur. Met klassiekers als "It's My Life" en "Living on a Prayer" zal BOUNCE Bon Jovi Tributeband de stemming erin brengen. Daarna zal DJ In-Style de bezoekers opwarmen met coole beats en het voorplein van de Hofburg omtoveren tot een partyzone. Als iedereen samen aftelt en onder begeleiding van het spectaculaire vuurwerk op de Nordkette het nieuwe jaar in glijdt, kan het alleen maar een geslaagd nieuwjaarsfeest worden.

Over feesten gesproken, die eindigen natuurlijk niet om middernacht: als je wilt, kun je meedoen aan de oudejaarsclubbing in de Dogana in het Congress Innsbruck tot in de vroege uurtjes.

Warme ritmes in het koude seizoen

Als je in februari al naar de zon begint te verlangen, maar de lente nog lang op zich laat wachten, hoef je niet te wanhopen of een reis naar de Caraïben te boeken. Limonada, het dansgezelschap van de uitmuntende danser en choreograaf Enrique Gasa Valga, brengt dans en Cubaanse klanken naar de Alpenmetropool. Enrique Gasa Valga woont al 20 jaar in Innsbruck, waarvan zes jaar als danser en 14 jaar als directeur van het dansgezelschap van het Tiroler Landestheater. Nu presenteren hij en zijn dansgezelschap Lagrimas Negras een geweldige comebackshow op het podium. De productie vertelt het verhaal van de muzikantenfamilie Valdes, die drie generaties lang het muzikale erfgoed van Cuba heeft vormgegeven en tegelijkertijd de onrust op het eiland weerspiegelt. Cucurucho Valdes, de kleinzoon van de familie, betovert nu het publiek tijdens de eerste editie van het festival Winter Dance Festivals van 9 tot 18 februari in Innsbruck met romantiek, melancholie en betoverende muziek.

Informatie

Freeride Filmfestival (FFF)
9. November 2023

SnowFest Innsbruck
24.-26 november 2023

Wereldbeker bobslee en skeleton
15-17 december 2023

Opener wereldbeker rodelen op natuurbaan
16-17 december 2023

Wereldbekerrodelen
13-14 januari 2024

Berg Nieuwjaar
29. December 2023-6 januari 2024

Innsbruck Winter Dance Festival
9.-18 februari 2024

Foto omslag: © Güntheregger.at & Moritz Orgler

Soortgelijke artikelen