innsbruck-card-light-budget-coupon-1
10 maart 2023
Originele taal van het artikel: Deutsch Informatie Automatische vertaling. Supersnel en bijna perfect.

Innsbruck ontdekken is spannend! De Innsbruck Card is een praktisch en lonend hulpmiddel.

Terwijl het aanbod van andere stadspassen in verschillende grote steden vaak erg verwarrend is, en je soms zelfs vergelijkingsplatforms nodig hebt voor verschillende stadspassen van dezelfde stad, is het met de Innsbruck Card heel eenvoudig:"All inclusive - en de stad is van jou!"

Alles inbegrepen

Hier is werkelijk alles inbegrepen: met de Innsbruck Card krijgt u gratis toegang tot meer dan 22 attracties, ritten met geselecteerde bergspoorwegen, openbaar vervoer en de Sightseer bus, en nog veel meer.
De City Card voor Innsbruck is verkrijgbaar voor 24, 48 of 72 uur, en is vooral de moeite waard als u een tocht naar boven maakt. De Innsbruck Card is onlineen in de Toeristeninformatie en in veel hotels.

Als stadsgids kan ik de Innsbruck Card van harte aanbevelen. In dit artikel som ik mijn mooiste bezienswaardigheden op die gratis zijn met de Innsbruck Card. Laten we gaan!

Ten eerste: een overzicht krijgen

Ik weet uit eigen ervaring dat het bij een eerste bezoek aan een stad zinvol is om eerst een overzicht te krijgen. Zodat je je niet te veel hoeft in te spannen of in te lezen, kun je met de Innsbruck Card gemakkelijk op de Sightseer bus of deelnemen aan de Welcome Toureen rondleiding door de oude stad in het Duits (in juli en augustus ook in het Engels).

De route van de hop-on hop-off bus voert u door de stad en naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Perfect om een eerste indruk te krijgen. U kunt ook interessante feiten leren uit een audiogids in acht talen, met een speciale versie voor kinderen. > Informatie en dienstregeling
Naast de Sightseer zijn ook alle andere lijnen van het openbaar vervoerbedrijf Innsbruck (IVB) in de Innsbruck Card opgenomen. > Informatie, routes en dienstregeling

De beste manier om de historische binnenstad te verkennen is met een professionele gids tijdens de Welcome Tour. Deze stadswandeling behandelt niet alleen de geschiedenis van Innsbruck, maar geeft ook actuele informatie en leuke anekdotes. Het trefpunt is bij de Innsbruck Information (Burggraben 3). > Verdere informatie

Panoramisch uitzicht vanaf de stadstoren

Over overzicht gesproken: Het uitkijkplatform van de stadstoren midden in de oude stad biedt een prachtig panorama om je te oriënteren. Via 133 treden kunt u een hoogte van 31 meter bereiken. Naast de smalle straatjes en verschillende bezienswaardigheden zijn van daaruit ook de rivier de Inn en de omliggende bergen te zien.
In de middeleeuwen waarschuwde de torenwachter vanaf de stadstoren de burgers voor brand en andere gevaren. In die tijd was op de onderste verdiepingen van de toren de stadsgevangenis ondergebracht. > Informatie en openingstijden

Een gouden mijlpaal

Vanaf de stadstoren is het maar een paar stappen naar het Gouden Dak. De erker met het Gouden Dak uit 1500 is het historische oriëntatiepunt van de stad Innsbruck en gaat terug tot keizer Maximiliaan I. Hij was een belangrijke heerser die het Habsburgse Rijk aanzienlijk uitbreidde. Hij was een belangrijke heerser die het Habsburgse Rijk aanzienlijk uitbreidde. Innsbruck was een van zijn favoriete residenties, waaraan onder meer het Gouden Dak herinnert.
Het Dachl bestaat uit 2.657 koperen dakspanen die vuurverguld zijn. Het is inderdaad echt goud wat we hier zien. De erker zelf is ook rijkelijk versierd met fresco's en reliëfs. Omdat de originele reliëfs zijn gemaakt van het delicate zandsteen, zijn ze in het Museum Goldenes Dachl
Alleen al voor de reliëfs is een bezoek aan dit kleine museum de moeite waard. Het is een bijzondere ervaring om ze van dichtbij te zien. De beroemde loggia maakt deel uit van het museum, maar mag niet worden betreden. Toch kunt u van het uitzicht genieten. De spiegels zijn zo geplaatst dat de fresco's en de hele loggia te zien zijn. > Informatie en openingstijden

Het juweel van de Alpen

Men vergeet gemakkelijk dat de bergachtergrond van Nordkette eigenlijk de grootste attractie van Innsbruck is. Het is ook bijzonder voor een Alpenstad om de bergen zo ongelooflijk dichtbij te hebben als hier.

De rit met de Innsbruck Nordkette kabelbanen is een must met de Innsbruck Card. Alleen als wolken het uitzicht te veel verpesten is de tocht niet de moeite waard. De rit in drie delen is ook een reis door de geschiedenis van de Alpenarchitectuur. U begint centraal bij het Congres Innsbruck met de Hungerburg Hungerburgbahneen kabelbaan. De stationsgebouwen van de internationaal bekende architect Zaha Hadid behoren tot de mooiste voorbeelden van moderne architectuur in Innsbruck. Het uitzicht vanaf Hungerburg is al een hoogtepunt, dat met elke extra meter hoogte wordt overtroffen.

Vanaf daar brengen twee kabelbanen u verder de berg op. De eerste kabelbaan op dit punt werd geopend in 1928. De stationsgebouwen van Franz Baumann zijn in hun oorspronkelijke vorm bewaard gebleven en staan op de monumentenlijst. De techniek van de kabelbaan is natuurlijk nieuw.
Zodra u de Seegrubekrijg je een alpine gevoel. Je hebt een weids uitzicht over de stad en de bergen in het zuiden. Je moet hier zeker niet stoppen, maar ook de laatste etappe nemen!

De Hafelekar ligt meer dan 2.300 meter boven de zeespiegel en wordt terecht de"Top van Innsbruck" genoemd. Nu bent u aangekomen in het hooggebergte. Het uitzicht op Innsbruck en naar het zuiden wordt alleen overtroffen door het uitzicht naar het noorden in het natuurpark Karwendel. Zorg, afhankelijk van het terrein, voor geschikt schoeisel en een goede uitrusting. > Informatie, webcams en openingstijden

De dieren van de Alpen in de Alpine Zoo

Een station van de Hungerburgbahn ligt direct naast de Alpenzoo, en de W-buslijn gaat er ook heen. Een tussenstop is zeker de moeite waard - vooral (maar niet alleen) voor gezinnen. De hoogst gelegen dierentuin van Europa herbergt 2.000 dieren en 150 diersoorten die in de Alpen voorkomen of voorkwamen. Daartoe behoren steenbokken, bruine beren, wolven, lynxen, elanden, otters, steenarenden, lammergieren en nog veel meer. > Informatie en openingstijden

De Heldenkerk van Tirol

De grootste kunstschat van Tirol, belangrijke graven, een Zilveren Kapel en het waardevolle Ebert-orgel uit de Renaissance zijn te vinden in de Hofkerk te ontdekken. Om u alvast in de stemming te brengen voor uw bezoek aan de Hofkirche is er een multimediashow beschikbaar in verschillende talen.

De meest indrukwekkende tombe in de Hofkirche is echter leeg: het grafmonument voor keizer Maximiliaan I bestaat uit een uitvoerig versierde hoge tombe en een wak met 28 levensgrote bronzen figuren. Het monument is gemaakt door de beste kunstenaars van die tijd en is een meesterwerk van de Hoog-Renaissance.
Andere graven zijn die van enkele beroemde Tiroolse vrijheidsstrijders, waaronder Andreas Hofer, of de graven van aartshertog Ferdinand II en zijn vrouw Philippine Welser.

De Hofkirche is een van de Tiroolse provinciale museaevenals het Tiroolse Museum voor Volkskunstdat er vlak naast ligt en natuurlijk is inbegrepen in de Innsbruck Card. > Informatie en openingstijden

Keizerlijke pracht en praal

De Keizerlijk Paleis grenst direct aan de Hofkirche. Het werd gebouwd als residentie voor de Habsburgers die in de 15e eeuw naar Innsbruck kwamen. Al snel was het kasteel zo groot als het nu is, maar van het oude paleis is al lang niets meer te zien. In de 18e eeuw werd de Hofburg herbouwd onder Maria Theresia
het huwelijk van Maria Theresia's zoon Leopold met de Spaanse prinses Maria Ludovica gaf de aanzet tot de herinrichting van het kasteel en werd in de zomer van 1765 14 dagen lang groots gevierd. De plotselinge dood van keizer Frans Stefan I, vader van de bruidegom en echtgenoot van Maria Theresia, maakte echter een abrupt einde aan de festiviteiten.

In de staatsievertrekken op de tweede verdieping van de Hofburg kunt u meer over dit spannende verhaal te weten komen. Bijzonder bezienswaardig is de Reuzenzaal, die als een van de mooiste barokzalen van de noordelijke Alpen wordt beschouwd.
Op dezelfde verdieping bevinden zich de keizerlijke appartementen, die voor de beroemde keizerin Sisi werden ingericht.

De Permanente tentoonstelling Maximiliaan1 over het leven en de tijd van keizer Maximiliaan I heeft een passende plaats gevonden op de eerste verdieping van de Hofburg. De tentoonstelling behandelt spannende onderwerpen en brengt deze met behulp van de meest uiteenlopende media over. > Informatie en openingstijden

Een parel van moderne architectuur

De Bergisel skischans is sinds 2002 een modern oriëntatiepunt en tegelijkertijd een symbool voor Innsbruck als sportstad. De door architect Zaha Hadid ontworpen skischans troont in het zuiden van de stad en is ook 's nachts een blikvanger wanneer hij in kleur is verlicht.

Sinds 1927 worden op de Bergisel schanswedstrijden gehouden en sinds 1953 is Innsbruck een stopplaats op het Vierschansentoernooi. Elk jaar trekt de Bergisel Jumping op 4 januari de beste springers en meer dan 20.000 toeschouwers. In de zomer dient de faciliteit als trainingslocatie voor internationale schansspringteams. De kans om trainingssprongen op matten te zien is dan het grootst.

Twee liften brengen de bezoekers naar de springtoren met uitzichtterras en het restaurant "Bergisel Sky". In een kleine honderd jaar heeft de arena in de vorm van een ketel niet alleen sportevenementen, maar ook concerten en zelfs een pauselijke mis voor 60.000 gelovigen (Johannes Paulus II, 1988) georganiseerd.
Bezoekers kunnen ook het uitzicht op de schansspringers van dichtbij meemaken. Dit uitzicht is berucht omdat de atleten rechtstreeks op een begraafplaats kijken.

De beste manier om met de Innsbruck Card bij de Bergisel te komen is met de Sightseerbus, die ook in de prijs is inbegrepen. > Informatie en openingstijden

Een museum op de berg van de vrijheidsstrijd

Afgezien van de sport is de Bergisel een plaats met een rijke geschiedenis. Hier vonden in 1809 de beslissende gevechten van de Tiroolse vrijheidsstrijd plaats De Tiroolse vrijheidsstrijd tegen de troepen van Napoleon. Dit wordt herdacht door een groot Andreas Hofer-monument en het reusachtige cirkelvormige schilderij in de Tirol Panorama. De gevechtsscènes zijn indrukwekkend afgebeeld op een ongelooflijke 1.000 vierkante meter doek. Het museum biedt een spannende ervaring voor alle zintuigen. > Informatie en openingstijden

Kostbare collecties in het sprookjeskasteel

Als in een sprookje Kasteel Ambras in een prachtig park boven Innsbruck. Met de Innsbruck Card komt u er het gemakkelijkst met de Sightseerbus, die ook inbegrepen is.
Het renaissancekasteel dateert van Aartshertog Ferdinand II. (1529-1595) en heeft uitgebreide wapen-, kunst- en rariteitenkamers. De collecties van Ambras worden beschouwd als het oudste nog bestaande museum in Midden-Europa.

Naast wapenrustingen verzamelde Ferdinand niet alleen kunstwerken van bijzondere materialen, maar ook allerlei curiosa. Hij legde ook de basis voor de portrettengalerij, die enkele topstukken bevat. Dit alles is hier te ontdekken! Daarnaast zijn er wisselende speciale tentoonstellingen over verschillende thema's. Er is een gevarieerd rondleidingenprogramma met bijvoorbeeld highlight tours of rondleidingen voor kinderen.
Een juweel in het Hoge Kasteel is de Spaanse Zaal, die naast kleurrijke schilderijen een prachtig houten plafond uit de Renaissance heeft.

Voor een bezoek aan kasteel Ambras moet u voldoende tijd meenemen en een wandeling in de kasteeltuin inlassen. De vrij rondlopende pauwen maken deel uit van de beleving van Kasteel Ambras. > Informatie, rondleidingprogramma en openingstijden

... En zo veel meer

Dit zijn dus mijn aanbevelingen als stadsgids. De tips zijn - toegegeven - vooral interessant vanuit historisch oogpunt. Maar in wezen is het de veelzijdigheid die Innsbruck bijzonder maakt: daarom bevatten de aanbevelingen ook bergbelevenissen, sport en architectuur.

De lijst van andere attracties die met de Innsbruck Card is lang. Uiteindelijk hangt het van persoonlijke interesses, de beschikbare tijd en externe omstandigheden, zoals het weer, af wat er nog meer in het programma kan worden opgenomen. En als iets niet lukt, is het altijd leuk om een reden te hebben om hier terug te keren. Voor de zekerheid noem ik er een paar (zonder de pretentie volledig te zijn): Patscherkofelbahn, Swarovski Crystal Worlds, Audioversum, Zeughaus, Glockenmuseum & Glockengießerei Grassmayr en nog veel meer.

Foto omslag: © Lea Hajner

Soortgelijke artikelen